Леди Ди само једно љето била срећна

Агенције
Леди Ди само једно љето била срећна

Од смрти принцезе Дајане, жене коју је цијели свијет волио, прошло је готово 20 година, али њен живот не престаје да интригира јавност.

Ових дана појавио се и нови документарац чији је аутор британски новинар Мартин Башир. Филм је назван "Дајаниних посљедњих 100 дана". Остварење приказује њено прво и посљедње љето у својству слободне жене, послије развода од принца Чарлса и непосредно прије трагичне погибије у аутомобилској несрећи 31. августа 1997. године.

Дајана је била у љубавној вези са Хазнетом Каном, пакистанским хирургом који је живио и радио у Лондону. Њихова веза је била бурна и често су је прекидали. Разлог томе није био недостатак љубави коју су дијелили, него његово неповјерење у будућност која их очекује. Љекар којег је Дајана наводно пријатељима описивала као "љубав свог живота" бојао се културолошких разлика које су имали, али и велике медијске пажње на коју није био спреман.

Документарац открива да су у једном тренутку Дајана и Хазнет имали свађу у лондонском Хајд парку. Принцеза му је наводно поставила ултиматум - или ће своју везу јавно обзнанити, или је у потпуности прекинути. Посљедње ноћи њеног живота Кан ју је наводно узастопно звао, али се она није јављала.

Британска принцеза дуго је "вагала" како ће и с ким провести љетовање које је нажалост било њено посљедње путовање. Двоумила се између позива који јој је упутио Мухамед ал Фајед, отац Додија ал Фаједа и оног који јој је упутио Гулу Лалвани (20 година старији бизнисмен) са којим је раније изашла неколико пута.

Презирала медије

Принцеза Дајана презирала је медије, али знала је да их "окреће у своју корист" Она је била страшно љута на своје пријатеље и породицу када би разговарали са новинарима. Посебно ју је разбјеснио интервју њене мајке након развода од принца Чарлса. Сматрала је да о свом животу може да прича само она и константно се осјећала прогањаном од медија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана