Лажу да сам водила љубав седам минута

Aгенције
Лажу да сам водила љубав седам минута

Чувена источноњемачка клизачица Катарина Вит открила је гомилу детаља из њеног досијеа који је водила тајна служба Њемачке Демократске Републике (ДДР), злогласна "Штази".

Осамдесетих година мушкарци су уздисали за њеним извајаним тијелом, бујним попрсјем и прелијепим лицем. Међутим, то је занимало и тајну службу злогласну Штази.

Витова је за часопис "Мејл он сандеј" отворила душу и испричала своја сазнања из досијеа који је имала прилике да чита послије пада Берлинског зида, односно ДДР-а. Проговорила је да би скинула оптужбе да је била сарадник службе Штази! Доживјела је велики шок када је сазнала колико су рано почели да је контролишу.

- Има осам година и јако је талентована - прва је уписана реченица, што значи да је као дијете била под присмотром. Она наводи да су агенти у извјештајима писали гомилу глупости.

- У једном извјештају написали су да сам водила љубав у хотелској соби од 20 до 20.07 часова! Заправо сам сједјела и разговарала са пријатељем. У једном моменту смо заћутали неколико минута, а то што су написали је глупост - тврди клизачица.

Каже да су се комунисти толико мијешали у њен приватан живот да су сматрали да један њен момак за њу није добар, јер је био рокер. Тада су га послали у војску у најдаље мјесто у ДДР.

- Три дана ми је требало да дођем до њега да бисмо били заједно за викенд. То нам је прекинуло везу, а ја сам била уништена - описала је Катарина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана