Лажном Сергеју Трифуновићу притвор до 30 дана

Танјуг
Лажном Сергеју Трифуновићу притвор до 30 дана

Виши суд у Београду одредио је данас притвор до 30 дана Шапчанину Ф. Ј. (23) који се сумњичи да се од фебруара ове године лажно представљао као глумац Сергеј Трифуновић и тако варао грађане.

Судија за претходни поступак донио је рјешење којим је против окривљеног одредио притвор до 30 дана због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело, прецизирала је портпарол суда Тања Кољеншић у изјави за Танјуг.

Користећи више лажних профила на Facebookу, сумјна се да се Ф. Ј. лажно представљао као познати глумац и тако грађане доводио у заблуду да уплаћују новац за Трифуновићеву хуманитарну организацију.

Заправо се радило о рачунима које је окривљени отворио како би преузимао противправно стечени новац, саопштила је полиција након његовог хапшења у среду.

Једна идентификована особа је уплатила укупно 345.000 динара, а у току су провнере у вези других потенцијално оштећених особа које су новац уплатиле Ф.Ј.

Он се сумњичи за кривично дјело преваре, а поступак против њега води Посебно тужилаштво за борбу против високотехнолошког криминала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана