Лаушевићева супруга позната у Холивуду

Ало
Лаушевићева супруга позната у Холивуду

БЕОГРАД - За разлику од Жарка Лаушевића (52), једног од највећих имена југословенске кинематографије, који се посљедњи пут на филму појавио 1999. године, његова супруга Анита (46) добро је знано име и у самом Холивуду!

Наиме, према подацима са најпознатијег филмског сајта IMDB, Анита се бринула за фризуре и шминку америчких глумаца у бројним филмовима и ТВ остварењима, међу којима су и први дио филма “Секс и град” и популарна серија “Трачара”.

На сајту IMDB (Internet movie database), који се сматра најпознатијом интернет базом филмова на свијету, наводи се да је сценска шминкерка и стилисткиња косе Анита Лаушевић, дјевојачки Миливојевић, рођена у Љубљани и углавном користи алијас Анита Рогановић, а затим се наводи и завидан списак филмова на којима је радила.

“Њих двоје су се скућили у Америци, али је њега 2001. тамо затекла пресуда којом је повећана казна за двоструко убиство, чиме је постао бјегунац од закона. Потјерница из Србије није важила у САД, али су му временом истекла наша документа, тако да није могао доћи овдје да их обнови, а самим тим ни тамо тражити визу без њих и био је буквално илегалац.

Када је добила ангажмане на филму, Анита је већ увелико имала америчко држављанство, али због бриге за мужа није жељела да се експонира превише и зато је одлучила да је на шпицама потписују алијасом Анита Рогановић, под којим је и постала позната у филмским круговима”, објашњава један од познаника ове породице, који је желио да остане анониман.

Лаушева супруга је у својој струци имала добру каријеру и у Србији, она је између осталих радила и на неким од култних домаћих филмова попут “Како је пропао рокенрол”, али и у “Боље од бекства” и “Нож”, у којима је Жарко играо главне улоге, као и у серији “Отворена врата”.

За чувеног глумца се удала по његовом изласку из затвора 1999. и разводу од прве супруге Маје. И док је Лаушевић, као бјегунац од закона, без парира био принуђен да ради на градилиштима као физикалац, Анита је најприје радила у једном позоришту, а 2004. добила је први ангажман у Холивуду. Она је наиме била део “make-up /hair” тима задуженог за изглед Тобија Мегвајера, Кирстен Данст и Алфреда Молине у филму “Спајдермен 2″.

Уследили су ангажмани на ништа мање узбудљивим пројектима и славним холивудским именима, попут “I am Legend” са Вилом Смитом, “Baby Mama ” са Сигурни Вивер, “Revolutionary Road” са Леонардом ди Капријем и Кејт Винслет, “Ghost of Girlreiend Past” са Метјуом Мекхонехијем и Џенифер Гарнер, “Julie&Julia” са Мерил Стрип… Међутим, свакако најзанимљивије јесте то да је Анита 2008. била задужена за фризуре чувене Кери, Саманте, Шарлоте и Миранде у филму “Секс и град”, али и да је радила на три епизоде тренутно једне од најпопуларнијих серија “Трачара”.

Анита Лаушевић спомиње се и као особа која је била задужена за фризуре у неколико епизода популарне серије “Kasl”, у којој главну улогу тумачи канадска глумица српског порекла Стана Катић. Сем ње, ангажована је била и на ТВ серијама “Cupid” и “Nusre Jackie”, које домаћа публика тренутно прати на ТВ “Fox Life ”. Последњи ангажман имала је током снимања серије “How to make it in America ”, чија се прва сезона тренутно емитује на америчким каналима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана