Лагани материјали и море инспирација дизајнерима

Г.С.
Лагани материјали и море инспирација дизајнерима

У амбијенту Земаљског музеја Сарајево одржано је треће вече 36. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo.

У моди за прољеће и љето 2016. углавном преовладавају свијетли и лагани тонови те спортски стил. Све је у бојама. Модерне су блиставо бијела, нуд и беж, а исто су тако тражене наранџаста, сенф жута, ружичаста или боја коњака. Звијезда сезоне је свијетло краљевскоплава.

Дебели ђонови с бројним варијацијама протежу се читавом палетом прољећне и љетње обуће: код сандала, папуча, чизмица, ципела с пертлама и без пертли.

Код мушкараца вриједи мото: лагано и прозрачно. Мокасинке, чизме од платна и меких материјала су модерније него икад и због своје лакоће су сан за ноге. У понуди су лагани модели од антилопа у беж, сивој, смеђој или плавој боји.

Дизајнери који су се представили публици треће вечери су Аида Врабац Трначевић и Луција Врцић.

Побједници

Побједник "Perwoll New Generation 2016" је Селма Биједић из високе школе "Логос" из Мостара. Она је освојила главну награду које износи 1.000 евра и бесплатну ревијалну презентацију своје нове колекције на 37 Nivea BH Fashion Weeku Sarajevo јесен/зима 2016. У конкуренцији студената у име Технолошког факултета Бањалука, одсјек модни дизајн, најбољу колекцију имала је Ведрана Матошевић, а у име Техничког факултета Бихаћ, одсјек текстилни дизајн, најбољу колекцију имао је Ален Планчић. У конкуренцији самосталних младих дизајнера стручни жири изабрао је на треће мјесто Јелену Гвозден, другопласирани је Марио Вијачкић и првопласирана је Слађана Згоњанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана