Критиковала пуније жене, па јој угасили Фејсбук

Aгенције
Критиковала пуније жене, па јој угасили Фејсбук

Сјећате ли се Марије Кејнг, блогерке која је изазвала гњев јавности након што је окачила слику свог извајаног тела и три сина са натписом "А који је ваш изговор?". Е па, Марија је поново успјела да разљути пуније даме, прочитајте и зашто...

Мама три дјечака, која је разбјеснила Фејсбук само једном фотографијом, поново је у центру пажње. Наиме, фитнес блогерка Марија Кејнг објавила је пост на Фејсбуку у којем критикује крупније жене које позирају у доњем вешу, што је довело до тога да је велики број људи пријави на Фејсбуку, те јој се аутоматски угаси профил.

Иако је Фејсбук признао грешку и извинио се Кејнговој, пост нису жељели да врате на њен зид.

"Имам осјећај као да су ме послали код директора да ме искључи са наставе", каже она за "Јаху Шајн" и додаје да три дана није могла да се улогује на Фејсбук гдје је прати 230 хиљада фанова.

Тада је добила и поруку од Фејсбука у којој се наводи слиједеће:

"Фејсбук не дозвољава говор мржње, али препознаје разилку између озбиљног и шаљивог говора. Док вам дозвољавамо да представљате своје идеје, догађаје и знање, не дозвољавамо индивидуалцима или групама да нападају друге расе, нације, етничке мањине, религије, полове, сексуалне оријентације, људе са инвалидитетом или болестима"

Кејнгова наводи да ју је ова порука учинила депресивном и цензурисаном само зато што је говорила о опасности коју узрокује гојазност.

"Толико смо постали осјетљиви на тему килограма да се људи који говоре о томе сматрају преступницима. Мени то није нормално. Иако сам добила извињење од Фејсбука мислим да је некоме лично сметао овај пост, да ли зато што се пронашао у њему или због нечега другог - не знам."

Иначе, Маријин пост изазван је рекламном кампањом бутика за пуније Boygon, у којој су се жене с облинама охрабривале да их поносно носе и истичу.

"Имамо велики здравствени проблем у Америци! Чак 2/3 становништва је гојазно, од тога много дjеце, а ризик од обољења је много већи. Морамо промjенити менталитет Американаца и почети да славимо људе који су добили резултат напорним радом, посвећеношћу и дисциплином. Не нападам оне који су поносни на своје килограме, већ охрабрујем оне који су поносни и здрави да изађу пред нацију и буду прави узори овом друштву", писало је у спорном посту.

Кејнгова је рекла да јој је изузетно жао ако је повредила нечија осjећања својим постом, те поручује да свако треба да воли себе какав год да је, али и да се труди да буде бољи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана