Креације за модерне и софистициране жене

Глас Српске
Креације за модерне и софистициране жене

На Недјељи моде, која је одржана у Лондону од 16. до 20. септембра, једна од најзапаженијих ревија била је она српске дизајнерке Роксанде Илинчић.


Медији у свијету опчињени су Роксандом, чија се ревија ишчекивала са великим нестрпљењем. Популарна креаторка своје моделе описује као модерне, женствене и помало носталгичне, за шта је, каже "крив" Београд. Рођена Београђанка живи и ствара у Лондону, а награђиване колекције оживјеле су неке од најпознатијих жена у свијету и донијеле јој свјетску славу.

- Мислим да смо сви ми у целом региону источне Европе велики романтичари. Поред тога што су моје колекције модерне, оне су и женствене и помало носталгичне, а све то носим са нашег поднебља, из нашег лепог Београда - истиче Роксанда.

Појашњава да је жена за коју ствара модерна, интелигентна, софистицирана и ужива у садашњости, а не у прошлости или у будућности.

- Добар дизајн не значи и много новца, али равнотежа између уметности и комерцијалног не сме да се изгуби без обзира на економске тешкоће - објашњава Роксанда.

**********

Роксандине моделе носе најпознатије жене на свијету. Прва дама СAД Мишел Обама носила је њене креације два пута ове године, а моделима српске дизајнерке није одољела ни Кејт Мидлтон, супруга британског принца. Британски медији нагађају да би ове креације могла да обуче и британска краљица.

- То је, свакако, велика част и сатисфакција. Међутим, ја сам особа која увек стреми нечему бољем и већем. То ми представља подстицај да следећа колекција буде још боља. Краљица воли да се облачи у ексцентричне енглеске боје и мислим да би се моје колекције дефинитивно уклопиле у њен стил облачења - каже Роксанда.

**********

Роксанда наглашава да, иако у Лондон није отишла сигурна у успјех, он је ипак није изненадио, јер није дошао лако, изненада и неочекивано.

- Иза њега стоји огроман рад, и то не само мој, него и људи који су ме окруживали и веровали у мене и који ме и данас окружују - истакла је српска креаторка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана