Креације са нотом авангарде

Мирна Пијетловић
Креације са нотом авангарде

Модна креаторка Маја Кнежевић-Бирманчевић, Дервенћанка која се школовала у Београду, представиће своју актуелну, четврту по реду, колекцију “Seventh Seal” модним љубитељима и стручњацима на предстојећем “Nive BH Fashion Weekу”, који ће бити одржан од 20. до 22. априла у Сарајеву.

Иза себе има неколико успјешних и запажених учешћа на изложбама и ревијама у Бањалуци, Сплиту, Београду и Новом Саду. Њен досадашњи рад чине четири колекције: “Баш Челик” (2009), “Зен” (2012), “Тесла” (2013) и “Seventh Сеал”, као и уникатни накит и аксесоари.

Колекција, којом ће се представити модној јавности у Сарајеву је инспирисаном Норвешким црно-бијелим филмом чувеног редитеља Ингмара Бергмана из 1957. године. Филм се бави темом живота и смрти, смислом постојања уз присуство  одређених религиозних симбола, а централну улогу чини партија шаха између главног јунака и улоге смрти.

- Из тог разлога доминантна палета боја је црна и бијела уз минималну присутност смеђе, а сама форма огледа се у геометријској линији проистеклој из шаховских поља и фигура. По угледу на то, колекција преставља двојност и константан сукоб црне и бијеле, материјалног и духовног, добра и зла које дјелује у свима нама и обликује двије наизглед неспојиве силе природе које се надопуњавају - открива неколико детаља за “Глас Српске” Маја Кнез.

Свој модни израз, како каже, гради увијек другачијим темама које настоји да споји у јединствен и специфичан стил, а авангарда је модни правац у коме види себе и свој рад. 

- Волим да истражујем, експериментишем, а сваку нову колекцију видим као један продужетак саме себе, као и одговор на одређена питања. Иза сваког одјевног комада кројим одређену причу која одјећи даје још већи значај, а ономе ко је носи посебну снагу, задовољство и аутентичност - закључује ова млада креаторка пред којом је сигурно успјешна модна каријера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана