Краљица први пут у јавности послије одласка Харија и Меган

Agencije
Краљица први пут у јавности послије одласка Харија и Меган

ЛОНДОН - Краљица Елизабета се први пут званично појавила у јавности након неочекиване одлуке о напуштању краљевских дужности Принца Харија и принцезе Меган.

Краљица, која је прославила 68 година на престолу, посјетила је Краљевску ваздухопловну базу (КВБ) у месту Мархам, на истоку Енглеске.

Био је то први званични излазак 93-годишње краљице након што су њен унук Хари и његова америчка супруга Меган шокирали јавност изјашњавањем да би вољели да се повуку из краљевских дужности како би проводили више времена у Канади и Сједињеним Америчким Државама, пише Ројтерс.

Краљица је донијела одлуку да пар неће више бити дио британске монархије, да неће више имати титулу "краљевско височанство" и да ће бити финансијски независни.

Од њеног посљедњег јавног појављивања краљица је обновила свој однос са другим сином, принцом Ендруом.

Током посјете Краљевској ваздухопловној бази Мархам краљица је била обучена у боју брескве, док се смешкала током руковања са запосленима.

База Мархам, коју чини више од 3.600 људи, основана је 1916. године како би бранила британски округ Норфолк од Немачке током Првог свјетског рата.

Мархам је такође дом ловачких авиона Ф-35Б.

Принц Чарлс и његов најстарији син принц Вилијам служили су у КВБ као пилоти, док је принц Хари и летео током његове десетогодишње војне каријере у КВБ, која је окончана 2013. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана