Краљица омиљеној снаји оставила поклон: "Скоро сва Елизабетина покровитељства"

ГС
Foto: Танјуг

Софи од Весекса, супруга принца Едварда и грофица, требало би од покојне краљице да преузме бројна покровитељства над добротворним организацијама.

Извор близак краљевској породици испричао је како је то поклон краљице својој омиљеној снаји.

"Краљица и грофица су имале сјајан и присан однос. Њено Величанство се дивило њеном осјећају за дужност, њеној снажној радној етици и начину на који је у равнотежи држала јавне дужности и породични живот," рекао је извор додавши и да су дијелиле и многе заједничке интересе.

"Краљичина одлука да на њу пренесе покровитељства само говоре у прилог њиховој снажној вези", напоменуо је.

Споменуо је и да постаје све популарнија те да ће вјероватно бити све присутнија у јавности.

Што се тиче самих добротворних организација којима би Софи требало да постане покровитељица, неименовани је извор споменуо организацију која се бави афирмацијом и едукацијом жена (Woman's Institute)  те организацију за збрињавање и заштиту паса (Dogs Trust).

"Омиљена краљичина снаја"

Софи је била видно скрхана због смрти краљице Елизабете II. Страни медији наводе да су краљица и њена 57-годишња снаја одувијек биле врло блиске, чак толико да ју је у неким приликама звала "мама". Софи је на двору позната као "омиљена краљичина снаја" и њена "друга ћерка".

Софи је након смрти своје мајке Мери Рис-Џонс прије 17 година чланове краљевске породице доживљавала као чланове своје породице. Управо је она била највећа подршка краљици кад је прошле године умро њен супруг Филип. Принц Едвард и Софи су били први који су посјетили краљицу након његове смрти, преноси Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана