Краљица Елизабета Друга тражи помоћника кувара, годишња плата 27.000 евра

Агенције
Краљица Елизабета Друга тражи помоћника кувара, годишња плата 27.000 евра

Лондон - Тражи се помоћник главног кувара, годишња плата 23.000 фунти (27.000 евра) за 45-сатну радну недјељу, пише у огласу који је на Интернет поставила Бакингемска палата, преносе агенције.

Кандидати морају да буду квалификовани за припремање јела за две особе до банкета за 200 гостију и пријеме заа 800 званица.

Поред доброг познавања “француске куварске терминологије”, од њих се тражи и да поседују истинску “страст према кувању”.

Иако ће углавном радити у Бакингемској палати, главној адреси 87-годишње краљице Елизабете Друге, морају бити спремни да проведу до три мјесеца годишње и у некој од других краљевских резиденција, попут дворца Балморал у Шкотској или палате Сандрингем, на истоку Енглеске, као и да се повинују драконским мерама безбедности и дискреције.

Кандидати могу да се јаве на оглас до 10. маја, а као значајна предност сматраће се искуство у угоститељском објекту са пет звездица.

Задатак помоћика шефа кухиње биће да заједно са бригадом кувара и помоћника у служби њеног височанства спрема “свежа јела у складу са највишим критеријумима квалитета”.

Шта једе британска краљица?

Дарен Мекгрејди, који је 15 година провео на раду у Бакингемској палати, каже да краљица за доручак највише воли да једе житарице, хљеб са џемом и чоколадни колач, док је за ручак њено омиљено јело риба лист на доверски начин.

Увече краљица пије “зазу”, коктел од џина и вермута Дибоне, који је претходно добро протресен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана