Краљевско вјенчање у Вестминстерској опатији

Глас Српске
Краљевско вјенчање у Вестминстерској опатији

Вјенчање принца Вилијама, унука британске краљице Елизабете, и његове вјеренице Кејт Мидлтон одржаће се 29. априла у Вестминстерској опатији у Лондону, саопштио је јуче лични секретар принца Вилијама Џејми Лаутер Пинкертон.

Представници краљевске куће саопштили су да је пар тај датум одабрао јер жели вјенчање у прољеће, а и зато што је то дан свете Катарине од Сијене, чије име носи будућа невјеста.

У Вестиминстерској опатији вјенчала се и краљица Елизабета Друга, а ту је служено и опијело принцези Дајани, Вилијамовој мајци. У хиљаду година старој опатији у центру Лондона традиционално се одржавају крунисања британских краљева и краљица. Прецизирано је да ће краљевска породица и породица Мидлтон платити све трошкове вјенчања, осим за обезбјеђење.

Послије објаве датума бискуп енглеске цркве Пит Бродбент извинио се због своје изјаве да ће брак принца Вилијама и његове вјеренице Кејт Мидлтон трајати само седам година и да су њих двоје "површни".

- Није ме брига за краљевску породицу јер је у њој већ превише пропалих бракова и прељубника - написао је он на друштвеној мрежи "Фејсбук" уз образложење да је по опредјељењу републиканац.

- Већ нас скупо коштају, а као и сваком површном пару познатих "жута штампа" ће им доћи главе. Дајем им највише седам година - додао је прекјуче бискуп.

Све то се убрзо појавило и на насловним странама новина у Енглеској уз жестоке критике бискупа, послије чега се он јуче огласио са извињењем.

- Пренио сам принцу Чарлсу, принцу Вилијаму и Кејт Мидлтон своје најискреније извињење за бол који сам им нанио. Јасно ми је да су моји коментари били јако увредљиви. Надам се да ће пар имати дуг и срећан брак, за шта ћу се и молити - истакао је он.

Иако је вијест о вјенчању принца Вилијама и Кејт Мидлтон добро прихваћена од стране већине Британаца, ипак су се могли чути негативни коментари о количини новца која ће бити потрошена на вјенчање у незгодно доба када се држава још није опоравила од кризе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана