Краљевско вјенчање јахачице и рагбисте

Глас Српске
Краљевско вјенчање јахачице и рагбисте

Зара Филипс, унука британске краљице и врло успјешна јахачица, удаје се за дугогодишњег момка Мајка Тиндејла, енглеску рагби звијезду.

Из Бакингемске палате су потврдили да се 29-годишња Зара, најстарија унука британске краљице Елизабете, удаје за три године старијег Мајка Тиндејла. Датум вјенчања још није одређен, а кћерка принцезе Aне и њеног првог супруга Марка Филипса већ је поносно позирала са вјереничким прстеном. Објава нове краљевске вјеридбе стигла је након што је принц Вилијам, старији син насљедника трона принца Чарлса, објавио да ће се у априлу 2011. вјенчати са дугогодишњом дјевојком Кејт Мидлтон.

Зара Филипс је у раној младости била "црна овца" краљевске породице, али са годинама се смирила и кренула мајчиним стопама остваривши врло успјешну каријеру у препонском јахању. Прије четири године је освојила златну медаљу на Свјетском првенству у Њемачкој, те помогла британском тиму да узме екипно сребро на истом такмичењу, па је на крају те 2006. чак проглашена спортском особом године у избору Би-Би-Сија.

- Баш сам била шокирана када ме Мајк питао хоћу ли се удати за њега, али врло сам срећна - признала је 29-годишња Британка, чији је вјереник такође врло познати и успјешни спортиста.

Мајк Тиндејл уписао је више од 60 наступа за енглеску рагби репрезентацију, а 2003. године са Енглеском је побиједио Aустралију и освојио Свјетски рагби куп.

- Одушевљен сам што је Зара пристала да се уда за мене. Обоје смо врло узбуђени и једва чекамо да направимо овај нови корак у нашем заједничком животу - изјавио је 32-годишњи енглески рагбиста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана