Краљевска свадба донијеће Лондону 107 милиона фунти

Глас Српске
Краљевска свадба донијеће Лондону 107 милиона фунти

Вјенчање принца Вилијама и Кејт Мидлтон донијеће Лондону зараду од око 107 милиона фунти, што је 120 милиона евра, процијенила је глобална фирма за професионалне услуге "Прајсвотерхаус Куперс".

Трошкови вјенчања у петак нису објављени, али се у незваничним процјенама најчешће наводила цифра од око 20 милиона фунти.

Војвода и војвоткиња од Кембриџа ће на медени мјесец отпутовати средином маја, а провешће га на Сејшелима у Индијском океану.

Вилијам и Кејт ће боравити у вили чије дневно изнајмљивање кошта око 4.000 евра, а налази се на једном од најромантичнијих острва на свијету.

Очекивало се да ће пар отићи на медени мјесец одмах послије вјенчања, али су њих двоје тај пут помјерили.

Вилијам би требало да се данас врати пилотским обавезама, па, иако је за вјенчање добио седам слободних дана, речено му је да не може одмах да користи годишњи одмор.

Вилијам и Кејт ће најприје одлетјети приватним авионом, а онда ће их преузети хеликоптер који ће их превести на тропско острво у Индијском океану. Луксузна вила од дрвета има, између осталог, купатило на отвореном, базен и послугу.

Принц Вилијам и Кејт Мидлтон, који су у петак, неколико часова уочи вјенчања у Лондону добили титуле војводе и војвоткиње од Кембриџа, допутоваће на медени мјесец са острва Мае - највећег у архипелагу, на којем се налази престоница Викторија.

Принц Вилијам ће се претходно, вратити својим обавезама у британским Краљевским ваздухопловним снагама у којима је ангажован као пилот хеликоптера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана