Козби тужио седам жена због душевног бола

Агенције
Козби тужио седам жена због душевног бола

Амерички глумац Бил Козби, којег је педесетак жена тужило због сексуалног злостављања, тужио је њих седам за клевету и намјеру да му нанесу штету.

Овај седамдесетосмогодишњи комичар одувијек је одбацивао те оптужбе, а вијест о тужбама објавила је његов адвокат Моника Присли у понедјељак.

Тужбу за клевету уложио је на суду у Спрингфилду у америчкој савезној држави Масачусетс против Тамаре Грин, Терезе Серџинез, Линде Трејч, Луизе Мортиз, Барабре Боумен, Џоен Таршис и Ангеле Лезли.

- Козби их оптужује за клевету и намјерно наношење душевног бола - рекла је Прислијева која тврди да се глумац није никада дрогирао те да није сексуално напао тих седам жена.

Овог понедјељка још један универзитет одлучио је да поништи почасну диплому коју је у мају прошле године додијелио Козбију, а ова установа није једина која му је поништила почасну диплому у посљедњих неколико мјесеци.

Козби је 2005. године признао да је једној жени дао јак седатив како би имао сексуални однос с њом, а то се десило 1976. године.

Бивша директорка кошаркашког клуба на универзитету "Темпл" је 2005. тужила Козбија, али је тужба тада одбачена.

У јулу ове године магазин "Њујорк" красила је шокантна насловна страна на којој су биле фотографије жена које су оптужиле Козбија за силовање.

Магазин је објавио и опширан чланак о оптужбама, а Барбара Боуман и Линда Џој Трејч само су неке од жена које су дале своје изјаве за овај магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана