Корејска музичка сензација Блекпинк објавила нови албум

Tanjug
Foto: Billboard

ЛОС АНЂЕЛЕС- Корејска музичка сензација, женска група Блекпинк, објавила је свој нови студијски албум "Борн Пинк", објавила је група на свом Инстаграм профилу.

Група младих дјевојака из Јужне Кореје, коју чине Џени, Лиса, Џису и Рос, а која је својом првом плочом направила велики продор на свјетско тржиште, одустала је од планираног наставка албума "Д Албум" из 2020. године и објавила нови албум "Борн Пинк", са кога је као први сингл промовисана пјесма "Шат Даун".

"Као што се види из наслова, нови албум осликава храброст чланица ове групе које су биле јединствене од почетка", саопштила је њихова издавачка кућа "Ју Џи ентертејнмент".

У оквиру нове свјетске турнеје под истоименим називом "Борн Пинк", Блекпинк ће до краја ове године свирати у родној Јужној Кореји, Сјеверној Америци и Великој Британији.

Нови албум обухвата шест пjесама: "Pink Venom", "Sht Down", "Typa Girl", "Yeah Yeah Yeah", "Hard To Love" i "The Happiest Girl".

Блекпинк су од свог појављивања 2016. године изазвале велику пажњу у свијету, а поједини музички критичари са Запада су их назвали "највећом "Кеј поп" групом на свијету" и "највећим женским бендом на свијету".

На Форбосовој лиси најмоћнијих у Јужној Кореји у посљедње три године заузимале су прво, треће и друго мјесто.

Постале су 2019. године група са највише пратилаца на Јутјубу у свијету, а годину дана касније најутицајније женске умјетнице у свијету.

"Кеј поп" представља музички жанр који обухвата многе стилове јужно-корејске музике, укључујући разне правце денс музике, електропопа, хип хопа и савременог ритма и блуза.

Према америчком музичком часопису Ролинг стоун, кеј поп је "мјешавина модерне западне музике и високо-енергетског јапанског попа, која слушаоце задобија заразним фразама, често на енглеском језику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана