Конрад Мареј проглашен кривим за смрт Мајкла Џексона

Глас Српске
Конрад Мареј проглашен кривим за смрт Мајкла Џексона

Доктор Конрад Мареј, лични љекар покојног поп пјевача Мајкла Џексона, проглашен је јуче одлуком пороте кривим за убиство из нехата.

Мареј (58), који је требало да брине о Џексону током његових припрема за серију повратничких концерата 2009. године, осуђен је да је из нехата убио славног пјевача, тако што му је дао прекомјерну дозу анестетика пропофола, које је Џексон, у комбинацији са другим седативима, узимао због проблема са спавањем. Љекар, који је током суђења, које је трајало седам седмица, тврдио да је невин, признао је да је Џексону дао дозу пропофола како би му помогао да заспи, а његови адвокати су током суђења нагласили да је пјевач сам одговоран за своју смрт, јер је без знања Мареја узео додатну дозу лијека заједно са другим седативима, што је било фатално. 

Тужиоци су окривили Мареја за немар приликом лијечења Џексона, јер је у његовој кући држао опасан лијек, није пратио његово стање, одгађао да позове хитну помоћ и није рекао љекарима да је пјевачу дао пропофол.

Марејева одбрана је покојног музичара назвала зависником који је сам себи пресудио. Цијела породица краља попа, његови родитељи, браћа и сестре су дошли у Лос Aнђелес да присуствују читању пресуде. Џексон је преминуо 25. јуна 2009. године од прекомјерне дозе анестетика пропофола, у комбинацији са другим седативима, које је узимао због проблема са спавањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана