Колико новца има принц Хари?

Агенције
Колико новца има принц Хари?

ЛОНДОН - Откaко је окренуо леђа британском двору, многи се питају од чега живи. Колико би могло да буде богатство принца Харија? Па, није баш да је празних џепова, напротив. 

За раскошну вилу у Монтеcиту, у Санта Барбари, он и његова супруга Меган Маркл нису жалили новца, што би требало да значи да му одвајање од породице није толико тешко пало у материјалном смислу.

Прије него што је напустио Лондон, принц Хари је на рачуну имао између 25 и 40 милиона долара. Но, закључно са текућом 2024. годином, процјењује се да војвода и војвоткиња од Сасекса имају укупно 60 милиона у банци.

Када је напунио 21 годину, Вилијам и Хари подијелили су први дио новца из фонда који им је намијенила бака, краљица Елизабета II, око 7,8 милиона долара. Харију је, како се наводи, припao већи дио колача, јер није престолонасљедник.

Други дио, 10 милиона долара, Хари ће добити када напуни 40 година, мада чисто сумњамо да ће Вилијам овог пута бити тако великодушан послије свега што се десило између њих.

И мајка, принцеза Дајана, оставила им је своју имовину. Када су напунили 25 година, њени синови почели су да дијеле 10 милиона долара колико им је преписала. Сваке године исплаћује им се одређена свота.

Принц Хари раније је имао и војничку плату, јер је био пилот хеликоптера, а добијао је и дио од великог имања у Корнволу, којим управља његов отац Чарлс. Међутим, од свега тога је „одсјечен“ када се одрекао краљевских дужности.

Богатство принца Харија није занемарљиво. 

Војвода и војвоткиња од Сасекса редовно добијају и чек од Нетфликса за документарни серијал, са неколико нула, будући да је уговор, како се шушка, вриједан сто милиона долара. Хари има добру зараду и од продаје мемоара „Резерва“, контроверзне књиге која се и даље добро котира на листи бестселера.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана