Колико коштају наступи популарних музичара

ГС
Колико коштају наступи популарних музичара

БЕОГРАД - Пореска управа, како преносе медији, наплатила је на име пореза од хонорара наших музичара који су наступали у јуну и јулу у Црној Гори 93.881,70 eвра, на основу чега се закључује да им је исплаћено укупно 625.866 eвра.

Даље наводе да порез на хонораре музичара износи 15 одсто, те да се опорезивање обавља „у зависности од тога да ли је уговор закључен и извршена исплата накнада директно извођачима или се, што је најчешћи случај, врши преко посредника, односно агенције“.

Десингерица наступа за 10.000, Карлеуша за дупло више

Према незваничним информацијама „Вијести“, регионални музичари који су у току протекла два мјесеца наступали на црногорском приморју, а за неке од њих су најављени концерти и у августу, плаћени су од 10 до више од 20 хиљада eвра.

Готово сви имају фиксне цијене за наступ, изузев регионално популарне Александре Пријовић, која хонорар наводно одређује на основу продатих улазница за њен наступ.

Јелена Карлеуша наводно тражи хонорар нешто већи од 20 хиљада eвра.

Контроверзни репер Драгомир Деспић, познатији као Десингерица, наводно наступа за 10 до 12 хиљада eвра. Он је прије десетак дана био принуђен да напусти Црну Гору јер, према незваничним информацијама, није имао уредну дозволу за рад, али ни пријављено боравиште на приморју гдје је наступао готово сваке вечери.

Како даље преноси извор, за Теу Таировић, Сашу Матића, Ацу Пејовића и Мају Беровић потребно је издвојити око 20 хиљада eвра, хонорар Тање Савић је између 10 и 12 хиљада, а Аце Лукасa од 15 до 20 хиљада eвра.

Организатори наступа Наташе Беквалац треба да издвоје од 12 до 15 хиљада, за Слобу Радановића 12 хиљада, а Милицу Павловић 15 хиљада eвра, пише Курир.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана