Колико је Том Круз наплатио спектакуларни наступ на Олимпијади у Паризу?

GS
Foto: X.com

Тому Крузу не морате много да платите да ради оно што воли, чак и ако је то ризичан трик.

Најновији смјели чин који је глумац "Немогуће мисије" (62) извео, био је на Олимпијским играма у Паризу, током церемоније затварања и примопредаје уочи Олимпијаде у Лос Анђелесу 2028. године.

Његове улога подразумијевала је велики скок кроз ваздух, интензивну вожњу мотоцикла, као и више смјелих вратоломија.  Холивудска звијезда, међутим, није плаћена ни долар за то,

Током недавног ЦНБЦ панела, Кејси Васерман, предсједник и предсједавајући Олимпијских игара у Лос Ангелесу 2028. године, дао је увид у то како је дошло до Томовог појављивања:

"Контактирали смо преко Зума. Послије око пет минута разговора, он каже: 'Ја сам за. Али само ако могу све сам да радим'. На сваком кораку, он је био све више укључен и више ангажован. Успут, он је све то урадио бесплатно", каже Васерман.

Првобитна идеја је била да особа на стадиону буде каскадер, међутим Круз је био непопустљив у томе да он сам буде дио цијелог спектакла, пише Хело.

Бен Винстон, који је био извршни продуцент примопредаје Олимпијских игара, која је, такође, садржавала наступе Били Ајлиш и Снуп Дога, слично је говорио о Тому за Тхе Холлywоод Репортер прошлог мјесеца.

"Мислим да на свијету не постоји нико попут њега. Нема бољег сарадника", казао је тада Винстон.

Немогуће мисије славног глумца
Међу Томовим најзапањујућим вратоломијама било је пењање на Бурџ Калифу у Дубаију са 163 спрата за "Миссион: Импоссибле — Гхост Протоцол" из 2011. године, вожња мотоциклом са литице и спуштање падобраном на копно за "Миссион: Импоссибле — Деад Рецконинг Парт Оне" из 2023. године, као и многи случајеви роњења и скакања по зградам.

Висио је и  са авиона за "Миссион: Импоссибле — Рогуе Натион" из 2015. године.

Када је први филм Немогућа мисија премијерно приказан 1996. године, нешто више од десет година послије почетка Томове каријере, плаћено му је невјероватних 70 милиона долара.

Иако је за седми наставак франшизе добио знатно нижу цифру од 12-14 милиона долара, он зарађује много више као извршни продуцент филмова.

Франшиза "Миссион: Импоссибле" је, наводно, зарадила више од 3.8 милијарди долара, док се Томова нето вриједност процјењује на око 600 милиона долара, преноси Политикин Магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана