Колекција фотографија Ричарда Гира на аукцији

Вијести.ме
Foto: фб

Амерички глумац који је играо у више од 58 филмова, током своје каријере сакупио је преко 150 фотографија из 19. и 20. вијека


Иако многи мисле да Ричард Гир углавцном позира пред фотоапаратима, испоставило се да је и велики љубитељ фотографије те да има велику колекцију која ће се бити на продају посредством аукцијске куће Чристие'с.

Амерички глумац који је играо у више од 58 филмова, током своје каријере сакупио је преко 150 фотографија из 19. и 20. вијека.

Наиме, како је често због природе посла сарађивао са фотографима, Гир је са њима развио сарадњу и почео да откупљује фотографије које су му се допале.

Како је објаснио овај 72-годишњак, куповао је оне фотографије које су му давале осјећај мистериозности и визуелне приче кроз емоције.

Гирова колекција садржи и фотографије познатих личности попут француског сликара Густава Ле Греја, америчких фотографа Карлетона Ваткинса и Едварда Вестона и њихове италијанске колегинице Тине Модоти.

У разговору за Холливуд Репортер, Гир је казао да себе не сматра колекционаром већ особом "која једноставно купује ствари које му се свиђају".

Вриједност колекције се тренутно процјењује на два милиона долара, а њихова изложба може се погледати од 23. до 26. марта у Цристие'с галерији у Лос Анђелесу. На дан отварања изложбе почеће онлине аукција, која ће трајати до 7. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана