Коби и Тајгер воде на листи

Глас Српске
Коби и Тајгер воде на листи

Према истраживању агенције "Harris Interactive" голфер Тајгер Вудс и кошаркаш Коби Брајант најпопуларнији су спортисти у СAД.

Вудс је прво мјесто самостално држао од 2006. године, али га ове године дијели са звијездом шампиона NBA лиге Лос Aнђелес Лејкерса. Пад популарности Вудса директна је посљедица његове сексуалне афере која траје од краја прошле године, када је откривено да је имао односе са великим бројем жена. При томе га је напустила и супруга Елин Нордгрен са њихових двоје дјеце. С друге стране, освајањем прстена NBA лиге Брајант је само подигао свој рејтинг међу обожаваоцима те је некако успио да достигне недодирљивог Тајгера.

Послије њих слиједе играч бејзбола Дерек Џетер, те представници америчког фудбала Брет Фавре и Пејтон Менинг. На шесто је мјесто, са лањског трећег, пао новопечени кошаркаш Мајамија Леброн Џејмс. Треба, ипак, нагласити да његов одлазак из Кливленд Кавалирса нема ништа с тиме будући да је анкета у којој је судјеловало 2.227 пунољетних особа спроведена између 14. и 21. јуна, дакле прије Џејмсовог преласка у редове Хита. Додајмо још да је на седмом мјесту по популарности пензионисани кошаркашки великан Мајкл Џордан.

У конкуренцији спортисткиња прва два мјеста заузимају сестре Серена и Венус Вилијамс, прва и трећа тенисерка свијета. Слиједе возачица Даница Патрик, пензионисана фудбалерка Миа Хам, те још двије тенисерке, али Рускиње, Марија Шарапова и Aна Курњикова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана