Ко је, заправо, Амал Клуни

Агенције
Ко је, заправо, Амал Клуни

Опчињени Холивудом вjерују да је Амал постала успjешна тек удајом за славног Џорџа Клунија… Упућенији кажу да је он ипак он слабија "карика" у том браку...

Када су се у септембру 2014. године вjенчали Амал и Џорџ Клуни, у мору наслова страних медија, један се посебно истакао. "Међународно призната адвокатица Амал Аламудин удала се за глумца" писало је на сајту "The Business Woman".


Овај наслов одмах се проширио друштвеним мрежама и потпуно окренуо причу, показујући како свијет може и другачије да функционише. Наиме, уредништво сајта решило је да холивудског глумца стави у други план бавећи се искључиво њеним успјесима и достигнућима, сматрајући да међународно призната, образована и успешна адвокатица заслужује много више од статуса "новог привјеска" Џорџа Клунија.

Амал Клуни, дјевојачко Аламудин, рођена је у Бејруту (Либан), има 37 година и 15 година каријере у области међународног права. Потиче из образоване и имућне породице. Дипломирала је право на Оксфорду и радила у престижним британским адвокатским фирмама. Такође, похађала је право на Универзитету у Њујорку и стекла звање мастера. Радила је и у Њујорку, а затим се специјализовала за случајеве из области међународног кривичног права, као и људских права и случајева изручивања.

Иако је позната по томе што су међу њеним клијентима били, између осталих, и Јулијан Асанже и Јулија Тимошенко, за нас је занимљивија због другог случаја. Како се наводи у њеној биографији на сајту адвокатске фирме "Doti Street", била је асистент судије Патрика Робинсона на суђењу Слободану Милошевићу у Хагу.

За њу кажу да је "грађанин свијета", јер осим што ради на више континената, течно говори енглески, француски и арапски.

Марк Стевенс, правни заступник који је ангажовао Амал да заступа Асанжа за њу је рекао: "Она има особине за које бисте умрли. Невјероватно је бистра, независна, бритка сабља у послу и умије са људима."

Ту њеној завидној радној биографији није крај. Амал је сада на челу интернационалне делегације која покушава да обезбједи ослобађање бившег предсједника Малдива – Мохамеда Нашида, кога је актуелна влада оптужила за тероризам.

Прије везе са Клунијем, она није била дио свјетског шоубизниса. Удајом за славног холивудског нежењу (који је већ имао један брак иза себе) купила је карту за свијет славних, и постала неизоставни дио црвеног тепиха. Сајт "Business Insider" наводи разлоге због којих је Амал већи "шеф" од Клуниија. Неки од разлога су то што има завидну адвокатску каријеру, већа медијска пажња је на њој, али слава јој не удара у главу па умије и да одговори када треба.

Глумац је открио у емисији "Late Show" Стивена Колберта на ЦБС-у како својој супрузи Амал најчешће служи да буде у друштву лијеп и пристојан, и да је за њу само трофеј. "Зна само да ми каже да идемо на вечеру гдје ћемо да упознамо интелигентне људе, па треба да будем лијеп и пристојан. То је углавном оно што радим", нашалио се глумац. Али, ово није једини интервју који говори о њиховом односу. Како је рекао за US Weekly, често се осјећа као "идиот" док разговара са својом женом, а страни медији дају своје тумачење да не може да достигне интелектуални ниво своје жене. Њу, с друге стране, нећете чути да говори о свом приватном животу и браку, али се могу наћи интервјуи које је давала о правним случајевима које је водила.

Амал је проглашена за једну од најпожељнијих адвокатица у Лондону, али и за "најфасцинантнију личност 2014. године."У бизнис свијету, клише је да успјешан мушкарац, као трофеј, уз себе има младу и лијепу дјевојку. Међутим, у случају Амал и Џорџ Клуниија, оваква поставка не важи. Иако је више од 15 година старији од ње и има богату филмску каријеру, чини се да га је потпуно засјенила, и да главну улогу игра она – како у пословном тако и у приватном животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана