Ко је запалио Сорајин џип?

Blic.rs
Ко је запалио Сорајин џип?

Црногорска полиција има сазнања ко је прексиноћ у Подгорици запалио џип "ренџ ровер" који је возила старлета Сораја Вучелић и очекује се да осумњичени ускоро буду приведени.

Како сазнајемо, нападачи су препознати на сигурносним камерама и не припадају ниједном криминалном клану у Црној Гори.

Тек по њиховом привођењу биће познат и мотив паљења луксузног возила једне од најпознатијих старлета на Балкана.

- У Црну Гору дошла сам туристички, на неколико дана. И немам појма, ко би и због чега запалио аутомобил који возим. Ни са ким нисам у сукобу - рекла је Вучелићева.

Како сазнајемо од њених блиских пријатеља, Сораја се досад никада није више осјетила угроженом и уплашеном.

Сорајин тим за "паблик рилејшн" огласио се на Фејсбук профилу наводећи да се ради о "јако озбиљним стварима" и да се зато Сора Вучелићева до краја истраге неће о случају уопште изјашмњавати у јавности.

Полиција је, стотинак метара од запаљеног џипа, нашла плави "смарт" цетињске регистрације, којим су се, како се сумњало, двојица пиромана довезла до подгоричког насеља Сити кварт.  

У моменту када је старлета била у стану са пријатељицом, манекенком Мандом Поповић, пиромани, који су се наводно довезли тим плавим "смартом", пришли су џипу, полили га бензином и запалили.  

То су, додуше, убрзо примјетили станари околних зграда и обавијестили полицију. Одмах је на саслушање приведен и власник нађеног "смарта", који има полицијски досије.  

Он је, како сазнајемо, испричао да је кола продао, да је возило у међувремену промјенило власника, али да нико није "смарт" превео на себе.  

У наставку истраге дошло се до сазнања код кога је "смарт" завршио, као и до имена осумњичених.  

Црногорска веза

ПОРОДИЦА СТАНАЈ
Важе за једну од најмоћнијих породица не само у Црној Гори већ на Балкану и у њиховом власништву је форма "Рокшпед". Изгорели "ренџ ровер" је у њиховом власништву. Породица се повезује и са бројним спорним приватизацијама у Србији, посебно пољопривредних добара. Антон Станај је у Србији био осуђен на затвор због организованог кријумчарења цигарета. Убијен је 2013. у Судану.  

     

АРМИН МУША ОСМАНАГИЋ
Вођа једног од два барска клана убијен је 16. септембра прошле године у свом ресторану "Савој" у Бару послије састанка са Сорајом Вучелић.

Старлета је одмах послије убиства напустила Црну Гору. Касније је саслушавана и у Београду и у Бару. Тврдила је да се са Мушом срела да би се договорили да јој позајми "масерати".

 

МАНДА ПОПОВИЋ И ЋАЗИМ ОСМАНИ

Манда је Сорајина блиска пријатељица. У току паљења "ренџ ровера" била је с њом у стану у Подгорици, а у јавности је позната и као дјевојка Ћазима Османија, званог Феликс, контроверзног бизнисмена који је био у вези са многим естрадним звијездама, а кога њемачке обавијештајне службе повезују са шверцом дроге.  

     

ЖЕЉКА РОЛОВИЋ
Са Сорајом се упознала у Дому за незбринуту дјецу у Бијелој код Херцег Новог. Мадам Жељка недавно је привођена због сумње да је на приморју организовала елитну проституцију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана