Ко је Српкиња кoja je удата за милијардера који купује Челси

ГС
Ко је Српкиња кoja je удата за милијардера који купује Челси

Већ у 16. постала је звијезда, у 19. је изгубила милионе и остала без ичега, а онда је 2009. филмска љубав све промијенила.

Све су гласнија шушкања да ће фудбалски клуб Челси купити 49-годишњи бизнисмен Ник Кенди, а оно што је нама посебно занимљиво јесте чињеница да је он ожењен ни мање ни више него Српкињом - Холи Кенди, која се у глумачким водама прославила као Холи Валанс.

А ко је заправо 38-годишња Холи? Ова љепотица рођена је у Мелбурну у мјешовитом браку Србина Рајка Вукадиновића, који је био музичар, пијаниста и манекен, и Енглескиње Рејчел, која се такође бавила манекенством. Рајко и Рејчел добили су још две ћерке - Коко и Олимпију.

Холи је у глумачке воде упливала већ 1999, када је била тек 16-годишњакиња. Готово моментално је постала веома популарна, а на крилима славе сели се у Лондон 2002. где се опробала као певачица, лансиравши дебитантски сингл "Кис Кис" који је убрзо доспио на врх топ листа. Упркос огромном успеху са само 19. година, Холи је била потпуно шворц, а све због сукоба са бившим менаџером коме је била приморана да исплати 150 хиљада фунти, због тврдњи да је покушала да раскине уговор.

Нагли финансисјки крах одложио је њен сан о томе да купи кућу својој мајци, а након што њен други албум "State of Mind" није успио да уђе у 50 најбољих, Холи је решила да дигне руке од музике уз образложење "да више није забавно".

"Случај је такође донео трошкове од милиона долара за адвокатске хонораре. Ни ја нисам била толико богата. Морала сам да размишљам о томе као о новом почетку. Помислила сам: "То је само број на банковном рачуну, сада га видите, сада га не видите. Била бих заиста разочарана да сам мами купила кућу, а онда да сам морала да је вратим. Али, ја нисам одрасла са толико новца, па знам да могу да живим без њега", рекла је Холи својевремено.

Холи је тада одлучила да окуша срећу у Холивуду, упутивши се Лос Анђелес, знајући да је тамо не чека посао и рјешена да каже "ДА" свакој прилици која јој се нуди.

"Када сам причала о пресељењу у Холивуд, мама ми је рекла: "Да, само напред". Тако да сам узела авионску карту за ЛА. Изнајмила сам ауто, погледала мапу и одвезла се до стана који сам изнајлмила. Мислила сам у себи "Упознај свој пут" . Одлучила сам да прихватим сваки позив за свечаности, вечере и балове", испричала је глумица.

Њен потез се исплатио - убрзо су почеле да стижу телевизијске и филмске улоге: појавила се у филму "Taken" са Лијамом Нисоном, као и у серијама "ЦСИ: Миами".

Али, 2009. је случајан сусрет са британским милијардером Ником Кендијем промијенио њен живот из корена. Када је Холи упознала Ника није имала представу да је успешан бизнисмен.

"Нисам знала ништа о њему. Само сам мислила: "Да ми се не свиђаш толико, били бисмо најбољи пријатељи". Али ја сам жељела да проводим с њим све своје време.

"Била сам навикнута да упознајем познате људе, али нисам била навикла на супер јахте и приватне авионе", рекла је Холи о прилагођавању Никовом начину живота.

 

За један рођендан од Ника је добила је Ролекс сат вриједан 20.000 фунти. "Ја сам као размажено дериште. Моји пријатељи и сестре ми кажу: "Мрзим те" када им покажем шта ми је купио", истакла је кроз шалу она једном приликом.

Ник је запросио Холи на Малдивима 2011. године и то на једној плажи, док су поред њих гореле бакље које су формирале натпис "Хоћеш ли се удати за мене?". Пар се вјенчао 2012. на раскошној церемонији на Беверли Хилсу, а неки извештаји говоре да је венчање коштало више од 3 милиона фунти, а госте је забављала Кејти Пери.

У новембру 2013. на свијет је дошло њихово прво дете - ћерка Лука, а у септембру 2017. добили су још једну девојчицу - Нову.

Холи и Ник са ћеркама данас живе у Лондону, а блиски су пријатељи и са краљевском породицом, чак су били гости и на венчању принцезе Еугеније.

Холи се бави добротворним радом, а слободно вријеме најрадије проводи у теретани. "Теретана је постала нешто што морам да радим за своје ментално здравље. Мој муж не разумије када се узнемирим јер не могу да одем у теретану, али то ми одржава енергију и увијек ме обузме мало панике када немам прилике да влежбам", рекла је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана