Ко је најплаћенија манекенка на свијету?

Мондо
Ко је најплаћенија манекенка на свијету?

Бразилска манекенка Жизел Бундшен опет се нашла на првом мјесту "Форбсове" листу најплаћенијих манекенки на свијету.

Бразилска манекенка Жизел Бундшен опет је на првом мјесту листе најплаћенијих манекенки и модела на свијету, са зарадом од 42 милиона долара у протеклој години.

Жизел је заштитно лице куће "H&М", рекламира "Шанел" и многе друге луксузне брендове. Највећи дио лове ипак добија од производње ствари са својим именом, или рекламних партнерстава, тако да у свијету можете купити аксесоаре, доњи веш или познате "Ипанема" јапанке са потписом најплаћеније манекенке на свијету.

Жизел је претекла конкуренцију - слиједећа на листи зарадила је чак шест пута мање новца од ње.

На другом мјесту је Миранда Кер, "отпуштени Анђео", која је зарадила 7,2 милиона. Трећа је српска снајка Адријана Лима, која је инкасирала шест милиона долара.

Кејт Мос и даље се држи на овој листи са 5,7 милиона, а слиједи је Лиу Вен, прва манекенка кинеског поријекла која је "шетала" на ревији бренда "Викторијас сикрет", љепотица коју је "Њујорк тајмс" назвао првим кинеским супермоделом, са 4,3 милиона. Лиу Вен је тако постала и прва манекенка азијског поријекла која се икада нашла на овој листи.

Хилари Рода је шеста са округло четири милиона, а седма Керолин Марфи, манекенка и глумица, са 3,6 милиона долара.

Џоан Смолс, манекенка број један по избору сајта "Models.com", на осмом је мjесту са 3,5 милиона. Слиједећа је Кендис Сванпул са 3,3 милиона, и посљедња Лара Стоун са 3,2 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана