Ко је Милена Смит, глумица која је очарала Венецију?

ГС
Foto: Агенције

Иако су црвеним тепихом Венецијанског фестивала прошле многе свјетске глумице, посебну пажњу привукла је Милена Смит.

Ова 25-годишњакиња глуми у новом Алмодоваровом филму "Паралелне мајке", а запала је за око на црвеном тепиху због наизглед једноставне црно-бијеле хаљине са прорезима, кроз које се назирала истетовирана кожа. Али њен успјех и тај црвени тепих нису се десили преко ноћи, преноси б92.

Елиса Милена Смит Маркез, познатија као Милена Смит има 25 година и глумила је на филму и телевизији. На 35. додјели награда Гоја номинована је за најбољу нову глумицу за свој рад у филму "Но Кил" из 2020. године.

Милена Смит почела је своју каријеру а у шоубизнису прво као модел са само 15 година. Касније се преселила у Мадрид у потрази за новим каријерним корацима, те је ишла на курсеве глуме- Њен учитељ глуме је био Бернард Хилер, глумачки тренера звезда као што су Леонардо Дикаприо или Камерон Дијаз.

Пре него што је постала глумица, била је конобарица, продавачица, бебиситерка и радница за инфо пултом у метроу. Чак је радила као рецепционарка у хотелу када су је позвали да ради на свом првом филму.

Након што је учествовала у разним кратким филмовима као што су "Диагоналес", "Инермост" "Џимиџанга" и "Адентро", имала је прилику да са Маријом Касасом сними филм "Но матарас" за који је номинована за награду Гоја као најбоља нова глумица.

Једна кастинг агенција касније открилаје глумицу путем Инстаграма. "Након дугог претраживања, пронашли смо Милену на Инстаграму. Заљубили смо се у све што је имала заједничко са ликом."

Након њеног учешћа у филму "Но матарáс", легендарни Педро Алмодовар ју је ангажовао за његов нови филм "Паралелне мајке" са Пенелопом Круз. У овом филму Милена глуми Ану, самохрану мајку која је случајно затруднела. О њеном наступу Алмодовар је имао само рјечи хвале - "Она има емоционалну интелигенцију и искреност која се не учи ни у једној школи".

Поред тога , најављено је да ће се прикључити серији "Алма", у продукцији Нетфликс, у режији Серђа Санчеза. Потом је у јуну ове године почело снимање хорор филма "Тин & Тина", тако да ова млада глумица већ има много посла.

Милена се такође истиче уникатним стилом. Судећи по њеном Инстаграм профилу, али и њеним комбинацијама за црвени тепих, глумица воли да облачи смјеле рокерске комбинације које показују њено истетовирано тело. Њена "смјелост" вјероватно има корјене у свијету моделинга јер Милена заиста изгледа као свјетска манекенка.

"Паралелне мајке" Педра Алмодовара 10. септембра започиње свој биоскопски живот.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана