Ко је Лејла Фазлагић – Пашић и по чему је била позната у предратном Сарајеву (ВИДЕО)

ГС
Foto: Ослобођење

САРАЈЕВО – Лејла Фазлагић – Пашић, бивши судија Општинског суда у Сарајеву, која се након вишегодишње потраге вратила у БиХ, данас је пред Кантоналним судом у овом граду негирала кривицу, те додала да се вратила само да одбрани част, као и да јој је оптужницу "спаковала" суткиња Далида Бурзић, која је њена бивша пријатељица.

Суткиња Адиса Захирагић ју је прекинула, казавши да сада није вријеме за такве оптужбе, јавиле су Независне новине.

Фазлагићева и њена адвокатица су тражиле ублажавање мјера забране јер јој је кретање ограничено на КС, а има потребу за повременим одласцима у Хрватску због болесног дјетета и лијечења.

Тужилац се томе успротивио, поручивши да је због динамике процеса важно да оптужена Фазлагићева остане ту.

Подсјећамо, Фазлагићева је осам година била недоступна правосуђу, а у БиХ се из Хрватске вратила недавно јер јој је укинута црвена потјерница те су јој потом одређене мјере забране.

Лејла Фазлагић се вратила у БиХ

Фазлагић-Пашићева се терети за злоупотребу положаја, а Тужилаштво КС је оптужиницу подигло против ње почетком 2018. године и то због тога што је, како је терете, незаконито прекњижила 19 некретнина, вриједних скоро осам милиона КМ.

Фазлагићева је данас тражила браниоца по службеној дужности с обзиром на то да, како тврди, нема новца за адвоката.

Није дошла на рочиште

Прије рата Лејла је била удата за фудбалера Сарајева и Црвене звезде - Хусрефа Мусемића, а према писању медија међу градским дјевојкама издвајала се атрактивним облачењем, изазовним држањем и неизоставним псом, којег је шетала по предратним сарајевским улицама.

Ова контроверзна правница имала је и улогу у једној епизоди култне тв серије "Топ листа надреалиста", када је на измишљеном избору љепоте "оглумила" Санелу из Илијаша, самозатајну кондуктерку у аутобусу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана