Ко је Хрватица која се удала за најбогатијег принца свијета: Свадба трајала 10 дана

Г.С.
Ко је Хрватица која се удала за најбогатијег принца свијета: Свадба трајала 10 дана

Принц Абдул Матин од Брунеја, један од најбогатијих људи на планети, оженио се Анишом Исом Калебић, која је поријеклом из Хрватске.

Након дугогодишње везе, услиједило је вјенчање о ком прича цијела планета - почело је 7. јануара, а свечана церемонија трајала је чак десет дана.

Уз 5.000 сватова међу којима су били чланови краљевске породице из Саудијске Арабије и Јордана, предсједник Индонезије Џоко Видодо и лидер Филипина Фердинанд Маркос млађи, сви су гледали у младу хрватских коријена.

Готово нико није знао ко је Аниша док није објављено да се најбогатији принц жени. Аниша Калебић је ћерка Сити Маријам Исе и Ивице Калебића, познатијег као Адама Биб Абдулаха. Родитељи су јој разведени. Аниша има и два брата, Даниала и Идриса, као и сестру Марину, док има још четворо полубраће и полусестара из очевих ранијих бракова. Анишин дјед Пехин Датук Хаји Иса био је савјетник тамошњег султана и суоснивач авио компаније.

Аниша је дипломирала на британском Универзитету у Бату. Напунила је 30 година и основала свој бренд производње одјеће од свиле под називом Silk Collective. У једном чланку се наводи да је Аниша власнице једне туристичке агенције, као и да обожава спорт. На друштвеним мрежама је радо дијелила тренутке из свог живота, али се након објаве вјеридбе повукла.

Њихова љубавна прича је почела када су се упознали преко пријатеља. Принца од Брунеја породица представља народу као скромног младића, али је чињеница да воли да се размеће својим богатством на друштвеним мрежама. Он је четврти син и десето дијете султана Хасанала Болкиана и његове друге жене Маријам Абдул Азиз, преноси Мондо

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана