Ко је био непожељан на Брениној и Бобиној свадби (ВИДЕО)

ГС
Foto: Принтскрин

Вјенчање тада најпопуларније пјевачице на Балкану Лепе Брене и легендарног тенисера Бобе Живојиновића можда је и прво које су у медијима називали "свадбом вијека".

Овако нешто не чуди ако се узме у обзир да је ријетко ко, чак и данас, 33 године касније, успио да надмаши све што су имали на свом весељу. 

Подсјетимо, свадба је била организована 7. децембра 1991. године у сали хотела Интерконтинентал. Према неким наводима, церемонија је коштала 50.000 њемачких марака.

На прослави је било чак 600 званица, Бобин кум био је тениски стручњак Јан Циријак, док је Бренин био њен дугогодишњи менаџер Рака Ђокић.

Бидермајер је ухватила Драгана Мирковић, док је госте забављала Ванеса Шокчић.

Младеначка торта била је огромна, са јестивим рекетима и грамофонским плочама. Колико је интересовање владало доказује и то да је "Дневник 2" прекинут како би се младенци директно укључили у програм, пише Мондо.

Вјенчаницу је радила чувена модна кућа "Диор" специјално за Брену, по њеним мјерама, док је Боба носио црни смокинг.

Но, иако је њихово вјенчање било беспријекорно, било је и непожељних гостију, а Боба и Брена били су изричити по питању ове ставке. 

На њиховој свадби није био ниједан политичар, иако је било много званица из осталих сфера јавног живота. Медији су неометано пратили вјенчање, а Саша Поповић је водио главни дио програма око свадбе и на самом почетку позвао све присутне госте да одиграју прво свадбено коло.

За госте је било припремљено чак 650 врста јела. 22 прасета су била на ражњу, а свадбена торта је била на 5 спратова.

Више од 4.000 писама стигло је на кућну адресу славног пара, а поклони су пристизали из свих крајева света. Тада се спекулисало да је једна умјетничка слика била вредна колико пола свадбеног весеља.

Иако су неки медији тада писали како се брачни пар разбацује новцем за свадбу, певачица је послала јасну поруку свима.

"Све што трошимо зарадили смо сопственим рукама, трудом и радом. Живимо у сулудом времену, по опредјељењу сам космполита, који поштује сваку вјеру и нацију. Увијек рачунам на људски разум. Боба и ја смо свјетски људи и не спуштамо се на ниво шовиниста и њихових размишљања. Зашто би се послије толико сазнања враћали у нешто превазиђено. Они који желе неке се врате, мој Бобан и ја ићи ћемо само напријед. А заједно ћемо имати још више снаге за то", рекла је Брена неколико сати послије вјенчања присутним медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана