Ко има највећи приватни авион?

Vijesti.me
Ко има највећи приватни авион?

Лондон - Принц Алвалид бин Талал-ал Сауд наручио је да му се направи Аирбус А380 "по мјери", вредан 240 милиона фунти, уједно и највећи приватни авион на свијету.

Принц милијардер није штедео новац. Авион, између осталог, мора да има и собу за молитву, са електронском асуром за молитву која се аутоматски окреће ка Меки.

Модел је исти као онај који користе "Singapore Airlines" и "Emirates", али, како принцу није потребно 800 сjедишта, простор ће бити искоришћен, између осталог, за постављање раскошног турског купатила од мермера

Биће ту и простор за паркинг мjесто за принчев "ролс-ројс". Авион ће бити спреман за принца за Нову годину, а декорација ентеријера поверена је компанији "Desing Q ".

Принц Алвалид већ има своју приватну аеро флоту, укључујући и модификовани "боинг 747" и "аирбус 321". Поред тога, власник је јахте дужине 84 метра, која је раније припадала Доналду Трампу, а која се појавила у филму о Џемсу Бонду "Никад не реци никад".

Принц Алвалид (57), који се школовао на Западу, познат је као Ворен Бафет Блиског истока због репутације проницљивог инвеститора. Дио његовог финансијског царства је, између осталог, и седам процената "News Corporation" Руперта Мардока.

Шта ће све имату хиперлуксузни авион:

- главно спирално степениште у бијелој боји и лифт који ће опслуживати три спрата и биће лични принчев улаз
- концертну салу са великим клавиром и десет сједишта
- хамам у мермеру дебљине само два милиметра како би се смањила тежина
- собу за одмор за огромним екранима на поду и зидовима на којима ће путници моћи да гледају предјеле изнад и поред којих лете
- конференцијску салу са огромним столом чија површина може да се претвори у огроман touch-screen.
- пет луксузних апартмана
- паркинг
- 20 сjедишта која се претварају у лежај

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана