Ко ће наслиједити милионе Алена Делона?

GS
Ко ће наслиједити милионе Алена Делона?

Свијет је растужила вијест о смрти 88-годишњег глумца Алена Делона. Један од највећих француских глумаца преминуо је у свом дому окружен својом д‌јецом.

До озбиљних сукоба, који су на крају завршили на суду, дошло је јер је свако од његове троје д‌јеце сматрао да има највише права да наслиједи сву његову имовину, што је глумца веома погодило.

Међусобне оптужбе, ружне ријечи, судски спорови учинили су да се осјећа лоше, а чини се да у посљедњих неколико година није желио ништа друго до да умре, или бар тако тврди његова кћерка Анушка, с којом је имао веома близак однос, пише Glossy, преноси Курир.

Делонова веза са његова два сина, Ентонијем (59), чија је мајка, Натали, била његова једина законита жена, и Ален-Фабијеном (30), чија је мајка Розали ван Бремен, холандски модел и новинарка била је веома бурна.

Ентони је такође инсистирао је на томе да његова сестра Анушка жели да одведе њиховог оца у Швајцарску, чији је он држављанин био од 1999, против своје воље како би избјегла "огроман порез" на насљедство. Анушка је на тврдње одговорила да је имала жељу да оца одведе у Швајцарску само због бољег лијечења, те да није кћерка коју занима очев новчаник.

Овде није крај драми; испливале су и СМС поруке из јула прошле године које је сестра размјењивала са браћом, а кроз које се стиче утисак да њих двојица не желе да се Делон подвргава даљем лијечењу, већ инсистирају да га окруже љубављу на породичном имању. С друге стране, Анушка је по сваку цијену жељела да њен отац настави са терапијама и лијечењем.

"Морамо да будемо свјесни да ако прекинемо лијечење и нешто му се деси, то ће бити наша кривица", пише Анушка у једној од порука.

Сапуница Делонових, односно љути рат између браће и сестре, трајао је мјесецима, а све због огромног насљедства филмске звијезде које износи око 300 милиона долара. Браћа Делон тврде да је тестамент далеко повољнији за њихову сестру.

"Моја сестра наслиједиће 50 одсто цјелокупног богатства мог оца. Мој брат ја смо оно што називамо резервним д‌јелом, тако да имамо по 25 одсто", рекао је Антони, преноси Блиц жена.

Филмска звијезда већ низ година није била доброг здравственог стања. У јулу 2019. године доживио је тежак мождани удар, након чега је ријетко излазио из куће. Посљедњих година борио се са здравственим проблемима, а бригу о њему преузео је његов син Ален Фабијен.

"Не говори много, умара га или га нервира када га терамо да понови речено јер му глас више није увијек јасан или чујан", испричао је његов син Ентони.

"Постоји ризик да му је ово посљедњи Божић", рекао је његов син прошле године и био је у праву. Наиме, Делон је на божићној фотографији позирао са својом д‌јецом, а сви су примјетили да изгледа јако крхко.

Умјесто да је пред крај живота нашао мир, посљедње године биле су му јако бурне.

Његова д‌јеца су 2023. године поднијела тужбу против Хироми Ролин, његове бивше асистенткиње, оптужујући је за узнемиравање и пријетње. Ентони Делон такође је поднио другу тужбу оптужујући Ролин за насиље и покушај изолације свог оца. Хироми Ролин избачена је из глумчевог дома у јулу, а тужиоцима је писала како би оспорила оптужбе против себе, те је такође поднијела тужбу.

Ентони Делон, ког је покојни глумац добио у браку са својом једином супругом, француском глумицом Натали Бартелеми, открио је да су глумчева д‌јеца у сукобу. Како је испричао, своју млађу полусестру Анушку, кћерку Алена Делона и холандске манекенке Росалије ван Бримен, пријавио полицији јер није обавијестила породицу о очевим резултатима когнитивног теста из 2019. године.

"Моја сестра никада није обавијестила мог брата и мене да је мој отац између 2019. и 2022. током посјете клиници у Швајцарској радио когнитивне тестове и пао на једном од пет", рекао је, преноси Story.hr.

"Резултати су показали когнитивну деградацију која мог оца ставља у положај психолошке слабости, а тиме и рањивости", додао је.

Иначе, Делон је с пјевачицом Ницо добио сина Кристијана Арона, али није хтио да призна да му је отац. Пјевачици су у одгајању д‌јетета помогли Аленови родитељи, а његов непризнати син умро је прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана