Клуни смувао сарадницу судије Слободану Милошевићу

Aгенције
Клуни смувао сарадницу судије Слободану Милошевићу

Џорџ Клуни је холивудске љепотице замјенио дамом из свијета правосуђа. Холивудски глумац је од недавно у вези са адвокатицом Амал Аламудин која је својевремено радила и у Хашком трибуналу и то као сарадница судији у случају Слободана Милошевића. Сада је адвокат Џулијена Асанжа.

Америчка штампа је нову изабраницу Клунија назвала његовом најпаметнијом дјевојком до сада, а њен импозантни резиме говори томе у прилог.

Недавно су виђени у Лондону, а према неким назнакама заједно су још од октобра прошле године. Клуни је управо њу одвео као гошћу на приватну пројекцију свог новог филма "Monumnts Man" која је организован за Барака Обаму.

Амал је дипломирала право на Оксфорду и радила у престижним британским а потом је отишла у Њујорк. Специјализовала се за случајеве из области међународног кривичног права, као и људских права и случајева изручивања.  

Радила је на случају Јулије Тимошенко, бранила шефа обавjештајне службе Либије у процес против Гадафија, а сада ради за Џулијена Асанжа по питању изручења.  

Замимљиво је да је Аламудинова била асистент судије Патрика Робинсона на суђењу Слободану Милошевићу у Хагу, наводи се у њеној биографији на сајту адвокатске фирме „Доти стрит".  

Ради као савjетник Кофија Анана за питање Сирије али и за још неколико служби у оквиру УН.  

Амал је од недавно затворила своје профиле на друштвеним мрежама, а занимљиво је да ју је, између осталих на Твитеру пратио и Аштон Кучер.  

Говори енглески, француски и арапски језик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана