Клептон запјевао Ђурђевдан VIDEO

Глас Српске
Клептон запјевао Ђурђевдан VIDEO

Британски гитариста Ерик Клептон је прије концерта који је прексиноћ одржао у "Београдској арени" упознао Горана Бреговића.

Клептонов менаџерски тим је на дан концерта послао писмо Брегиној продукцијској кући у којем је изражена жеља да се сретне са Бреговићем, што му је и омогућено.

Бреговић је посјетио Клептона у луксузном салону "Aрене" гдје му је поклонио неколико својих албума. На опште изненађење Ерик је у том моменту запјевао чувену тему из пјесме "Ђурђевдан".

Клептон и Винвуд одушевили Београђане 

Славни британски гитариста Ерик Клептон одушевио је у сриједу увече Београђане наступивши са пријатељем из бенда "Блајнд фејт", Стивом Винвудом и петочланим бендом, јавио је Танјуг.

У пуној "Београдској арени", пред више од 17.000 посјетилаца, Клептон и Винвуд су током двочасовног концерта прошли кроз најпознатије пјесме "Блајнд фејта" - "Had To Cry Today" "Presence Of The Lord", "Can't Find My Way Home", али и "After Midnight", "Glad", "Forever Man", "Low Down" и друге.
Комбинација стилова двојице сјајних музичара, који су послије 40 година поново засвирали заједно 2008, одушевила је публику, нарочито током извођења нумере "Going down", док је највећи утисак, свакако, оставио њихов наступ на акустичним гитарама.
Жешћи звук електричне гитаре, прво је смијенила балада "Georgia", а онда акустични сет од неколико нумера, међу којима је била и чувена "Лајла", коју је пратио врисак окупљених, а арену је освијетлило мноштво мобилних телефона и по који упаљач, као некада.
Послије изузетног извођења композиције "Voodo Chile" и популарне пјесме "Cocaine", која је испраћена са подједнаким одушевљењем као претходна "Лајла", Клептон и Винвуд су поклонили публици и један бис на који су извели "Dear Mr. Fantasy".

Клептон је захвалио окупљенима, истакавши да му је драго да се вратио у Србију послије скоро 30 година, као и да воли да свира у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана