Кинескиња Ју Венсхиа најљепша на свијету

Агенције
Кинескиња Ју Венсхиа најљепша на свијету

Кинескиња Ју Венхсиа изабрана је за мис свијета 2012. на такмичењу одржаном у граду Ордос у кинеској области Унутрашња Монголија.

Она је тријумфовала у конкуренцији са још 115 кандидаткиња. Друго мјесто освојила је Софи Елизабет Моулдс из Велса, док је трећа Аустралијанка Џесика Мишел Кахевати, преносе агенције.
Побједница овогодишњег Избора за мис свијета, 23-годишња Кинескиња Ју Венхсиа је студенткиња музике која је рекла да јој је жеља да постане наставник музичког образовања.
На церемонији одржаној у граду Ордос титулу најљепше жене свијета побједници је предала прошлогодишња мис, Венецуеланка Ивијан Саркос.

Ове године у такмичењу је учествовао рекордан број кандидаткиња, а на почетку церемоније наступила је плесачка група у традиционалној одјећи монголских ратника.

Краљице љепоте припремале су се у Кини за ово такмичење више од мјесец и успут упознавале монголску културу. Ордос је град у којем се налази огроман трг посвећен великом освајачу Џингис Кану, а читав регион доживио је процват у посљедњих десет година захваљујући рудницима угља и постао једно од најбогатијих подручја у Кини.

Српска представница Бојана Лечић није се пласирала ни у првих 30, као ни представница БиХ Фикрета Хусић, јер су пропозиције такмичења такве да се од 116 такмичарки бирало прво њих 30, а касније је у неколико кругова гласања до самог краја изабрана овогодишња побједница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана