Ким Кардашијан у сузама: “Нисам добро сад. Убили су га”

Г.С.
Ким Кардашијан у сузама: “Нисам добро сад. Убили су га”

Сједињене Америчке Државе погубиле су у четвртак осуђеног злочинца Брендона Бернарда (40), упркос гласним протестима. Међу онима који су се борили за његов живот је и Ким Кардашијан, која је цијели дан одбројавала до погубљења, а открила је и да се телефоном чула с њим.

“Нисам добро сад. Убили су Брендона. Он је реформисао свој живот. Био је пун наде и позитиван до краја. Жао му је што је нанио бол другима. Док је био у столици, позвао ме његов адвокат који је с њим обавио посљедњи позив. Рекао ми је да је Брендон рекао да ме воли и да жели да ми се захвали. Рекао је да се не осјећа превише клаустрофобично у столици”, написала је Ким након што је дознала вијест о погубљењу.

Пет сати раније написала је да је разговарала с Бернардом посљедњи пут и да јој је то био најтежи позив у животу.

“Несебичан као увијек, мислио је на своју породицу и бринуо се да ли су добро. Рекао ми је да не плачем јер борба није готова. Кад ми је рекао да је клаустрофобичан и да су му понудили седатив да га смире прије него заврши у столици и да не жели да паничи, изгубила сам се. Морала сам да угасим микрофон на телефону да не чује како плачем”, написала је.

“Планирају његово убиство, а ми ту не можемо ништа”, написала је прије тога.

“Сат времена до погубљења Брендона Бернарда. У Америци је Дан људских права, а ми ћемо погубити неког ко је имао 18 у вријеме злочина, није убица и промјенио се од тада. Срамотно”, коментарисала је.

Бернард је осуђен на смрт 2000. године заједно са саучесником Кристијаном Вијалвом због крађе аутомобила и двоструког убиства у Тексасу. Саучесник Вијалва је отео и упуцао пар из непосредне близине док су лежали у пртљажнику аутомобила.

Послије је Бернард запалио аутомобил. У вријеме злочина Бернард је имао 18, а Вијалва 19 година. Тројица осталих укључених у отмицу и убиство нису били пунољетни кад се злочин догодио и избјегли су смртну казну. Двоје је већ пуштено из затвора.

Пет поротника са суђења двојици мушкараца подржало је Бернардову молбу за помиловање, рекавши да су његови адвокати лоше одрадили посао бранећи га на суђењу. Иако и даље сматрају да су и Бернард и Вијалва криви, рекли су да изгледа да Бернард није намјеравао да убије пар.

Пола милиона људи потписало је петицију тражећи од предсједника Доналда Трампа да му замијени казну доживотним затвором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана