Кевин Спејси би могао бити изручен Великој Британији због оптужби за сексуално злостављање

ГС
Foto: Агенције

Британске власти наводно траже повратак Кевина Спејсија из САД-а у Велику Британију како би се суочио с оптужбама за сексуални напад.

Глумац серије "House of Cards" оптужен је у четири тачке оптужнице за сексуално злостављање у овој земљи.

Спејси је оптужен за инциденте у којима су учествовала тројица мушкараца, сада у тридесетима и четрдесетима, а који су се наводно догодили у између марта 2005. и августа 2008. те у априлу 2013. године.

Државно тужилаштво саопштило је да је Спејси такође оптужен за навођење особе да се укључи у пенетративну сексуалну активност без пристанка.

У недјељу Гардиан је пренио да се Спејси суочава с формалним изручењем у Уједињено Краљевство ако се добровољно не врати у земљу.

Посебна јединица Министарства унутрашњих послова, Управа за међународни криминал, дјеловаће у име полицијских власти и тужитеља, наводи Гардиан.

Цитирајући стручњаке упознате с процесом изручења, такође су навели да би амерички полицијаци могли бити послани да приведу Спејсија у име Велике Британије.

Објава оптужби услиједила је након прегледа доказа које је прикупила полиција у својој претходној истрази о оптужбама за сексуално злостављање против глумца, која је започела 2017. године.

Спејси је одбацио све оптужбе, преноси Klix.ba.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана