Кет Вон Ди: Не промовишем „малољетну сексуалност

Independent.co.uk
Кет Вон Ди: Не промовишем „малољетну сексуалност

Тату умjетница Кет Вон Ди, позната по серији ЛА Инк, покренула је линију ружа чији назив је изазвало контроверзе.

Наиме, она је направила руж под називом „Underage Rer" („малољетно црвено") чиме је на себе навукла критике да промовише „малољетну сексуалност", а неке конзервативне америчке организације су чак тражиле да се јавно извини.

Она је рекла како нема намеру било коме да се извињава, као и да је назив ружа заправо алузија на женско бунтовништво.

„Није ми ни на крај памети да промовишем било какву врсту сексуалности или некакав деструктивни стил живота" написала је Кет на свом Фејсубку.

„Добро се сјећам да сам носила руж такве боје када сам имала 16 година. Имао је баш такву нијансу црвених, тамних и ватрених боја и баш тај руж ми је послужио као узор за овај који сам направила. Сјећам се да сам тада очајнички жељела да идем на један панк концерт, али ме нису пустили јер сам била малољетна. Међутим, нису могли да ми забране да носим тај руж. То је био мој начин бунта." рекла је Кет.

Она је додала како њен начин живота није тајна:

„Свако ко прати мој рад, зна да мој начин живота укључује целибат, трезвеност као и поштовање људских права. Иако ми на крај памети није да некоме намећем свој стил живота, осјећам се увређеном ако неко сумња у моју искреност. Оптужбе поводом моје линије ружа, да промовишем нападну сексуалност, деградацију жена, силовање малољетница, трговину људима или шта већ све нисам чула у посљедње време, дубоко ме повређују јер су управо се управо против свих тих ствари борим цио свој живот".

Она је још додала да коме год се назив њеног кармина учини проблематичним, сам треба да се запита како су такве нечасне мисли доспијеле у његову главу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана