Кејтине слике снимила жена?

Агенције
Кејтине слике снимила жена?

Валери Суо, жена која је наводно снимила спорне фотографије војвоткиње и војводе од Кембриџа крије се од јавности, јављају британски медији, будући да је краљевски пар захтјевао затворску казну за њу.

Валери је радила у неким од највећих фото-агенција у Европи а њено име појавило се у тужби коју су адвокати Вилијама и Кејт поднели данас француском суду.

Валери је признала да је снимила фотографије оскудно обучених принца Вилијама и Кејт на тераси њиховог одмаралишта у Француској у посједу виконта Линлија, краљичиног нећака. Међутим, она тврди да није снимила спорне фотографије настале истог дана - 7. септембра - у Шато д’Отет у Прованси, источно од Авињона, на којој се Кејт виде груди и задњица.

Валери је демантовала да је произвела било шта „експлицитно".

Вилијам и Кејт су навели да су спремни да сами понуде доказ за ову тврдњу, али се тренутно налазе на турнеји у Азији.

Они су овластили свог адвоката у Паризу, Орелијена Амела, да тражи „најстрожу могућу казну" за француски таблоид „Closer" који је објавио фотографије, односно аутора фотографија и уредника који је одобрио њихово објављивање.

То би могло да значи и затворску казну до годину дана, уз позамашну новчану надокнаду, јавно извињење и забрану даље дистрибуције спорног материјала

Оријен Амел је захтjевао суђење по хитном поступку, па је Виши суд у париској провинцији Нантер, сjедишту таболида „Closer", заказо саслушање за вечерас.

Уредница таблоида Лоренс Пио каже да ће се борити свим средствима, објаснивши да су Вилијам и Кејт били лако уочљиви са главног пута (мjесто са кога су направљене фоторгафије удаљено је 800 м од положаја младих аристократа) и да су слике са укусом и од интереса за ширу јавност.

„Ово је нарочито важно јер ће Кејт највjеоватније бити краљица Енглеске једнога дана па ће тако њене навике током сунчања утицати на хиљаде жена широм свијета", сматра уредница која је одбила да открије име аутора фотографија.

За Вилијама и Кејт бура се још није стишала. Наиме, прича се да је направљено око 200 фотографија младог брачног пара на сунчању и да разни медији из САД, Њемачке и Аустралије размишљају да их објаве.

Међутим, они су покретањем ове парнице - без преседана у историји краљевске породице - ријешени да судски гоне свакога ко наруши њихову приватност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана