Кејт Винслет оборила рекорд Тома Круза

ГС
Foto: Принтскрин

Режисер наставка планетарно популарног филма научне фантастике "Аватар" Џејмс Камерон изјавио је да је снимање овог филма под водом било неопходно и да је то одређено и самим насловом наставка "Аватар: Пут воде", али да је то са собом донијело и велике изазове за читаву филмску екипу, пренијели су амерички медији.

"Снимање филма "Аватар: Пут воде" обиљежио је изузетно захтјеван процес снимања под водом", истакао је Камерон додајући "да је назив наставка филма захтијевао снимање под водом".

Посебне изазове при снимању представљало је управљање освјетљењем у воденим условима.

"Било је немогуће користити свјетла која би директно одозго освјетљавала воду, јер би на тај начин било јако тешко снимање одређених кадрова", рекао је режисер, додајући "да је овим филмом начињен корак напред".

Узимајући у обзир услове снимања, помиње се да би овај наставак филма могао представљати „најзначајнији филм о роњењу који је икада снимљен".

Камерон је истакао да је прије снимања било неопходно да глумци прођу обуку у роњену, како би овладали способношћу "да глуме под водом, без надувених образа и скупљених усана".

Глумац Сем Ворингтон рекао је да је снимање под водом "најтежа ствар коју је икада морао да уради".

"Имате посла са ограничењима хватања покрета под водом док покушавате да одржите емоционално путовање, а уједно се борите урођним страхом од смрти", рекао је Ворингтон.

Током снимања Аватара глумица Кејт Винслет оборила је рекорд Тома Круза у дужини снимања сцене под водом, пошто је издржала чак седам минута и 14 секунди.

"Током снимања не само да сам научила нешто ново, већ сам стекла и надљудску способност", рекла је Винслет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана