Кејт о својој фотографији: Извињавам се, повремено експериментишем са монтажом

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОНДОН - Принцеза од Велса Кејт извинила се данас “због конфузије коју је изазвала” њена фотографија са дјецом коју су велике новинске агенције повукле због забринутости да је њом “манипулисано”.

“Као и многи фотографи аматери, повремено експериментишем са монтажом. Жељела бих да изразим своје извињење због конфузије коју је изазвала породична фотографија коју смо јуче подијелили. Надам се да су сви који славе имали веома срећ́ан Дан мајки”, написала је Кејт на друштвеној мрежи Икс.Претходно су четири новинске агенције (АП, АФП, Ројтерс и Гети) саопштиле да су повукле прву званичну фотографију Кејт Мидлтон послије њене операције абдомена пре готово два мјесеца, због забринутости да је фотографијом “манипулисано”.

Из АП-а су навели да фотографија “није задовољила” стандарде агенције, додавши да постоји “недосљедност у поравнању лијеве руке принцезе Шарлоте”.

Са друге стране, ПА Медиа, највећ́а британска новинска агенција преко које краљевска породица редовно објављује своје званичне информације, саопштила је да није повукла фотографију, али су из агенције тражили хитно објашњење од Кенсингтонске палате у вези са забринутошћ́у због могуће “манипулације”.

На фотографији коју је снимио принц Вилијам и коју је Кенсингтонска палата објавила јуче, када се у Великој Британији обиљежава Дан мајки, приказана је принцеза Кејт са њихово троје дјеце, а наводно је снимљена прошле седмице у Виндзору.

Објављивање фотографије услиједило је након вишенедељних спекулација на друштвеним мрежама о томе шта се догодило са Кејт откако је напустила болницу 29. јануара, готово две недеље након планиране операције абдомена.

Принцеза Кејт није виђена у јавности од 25. децембра прошле године, када је била на јутарњој божићној служби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана