Кејт Мидлтон први пут са омиљеним украсом Лејди Ди и прелепа је

Агенције
Кејт Мидлтон први пут са омиљеним украсом Лејди Ди и прелепа је

Војвоткиња од Кембриџа не носи често тијаре, те је на годишњем дипломатском пријему у Бакингемској палати четврти пут у животу ставила овај вредан украс и знак моћи. Кејт Мидлтон се овог пута одлучила за тијару коју је леди Ди обожавала и стално је носила - иако је толико тешка да је од ње често имала главобоље.

Иако за сада готово да нема слика са овог, највећег дипломатског догађаја у Британији, оно мало фотографија што је процурило направило је прави хаос на друштвеним мрежама. Јер, Кејт се појавила са тијаром коју је принцеза Дајана стално носила - и на тај начин одала пошту својој покојној свекрви, коју никад није упознала.


Кејт је у Бакингемску палату стигла са Вилијамом на задњем сједишту црног "бентлија" а поред тога што је носила јако познату тијару, на себи је имала и хаљину коју је већ једном носила - и то на исти догађај прије двије године!

Тијару је направила краљица Мери 1914. године од дијаманата и бисера који су већ били у њеној породици, а према сопстевном дизајну. Круну је затим наслиједила краљица Елизабета, која ју је често носила - а онда је 1981. године тијара завршила код леди Ди, као поклон за вјенчање.

Дајани је тијара представљала заштитни знак и готов да се није појављивала на званичним годађајима без овог украса. Управо ова тијара јој је била омиљена, а за сада није познато да ли је краљица Елизабета поклонила тијару Кејт Мидлтон, или се ради само о позајмици.

Тијара је поприлично тешка, чак и за краљевске стандарде, па је леди Ди често имала главобоље када ју је носила. Можда управо зато Кејт, која се у посљедње вријеме ретко виђа у јавности, избјегава ношење овог украса, те је до сада само три пута носила - на свом вјенчању, на дочеку кинеског предсједника прошле године, и на истом дипломатском пријему 2013. године.

Занимљиво је да је Кејт том приликом носила и потпуно исту хаљину као и овог пута.

Ријеч је о плавој чипкасној хаљини коју потписује Александар Меквин. Ипак, тог пута се одлучила за другу тијару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана