Кејт Мидлтон прекршила краљевску традицију дугу 115 година

Агенције
Кејт Мидлтон прекршила краљевску традицију дугу 115 година

Ова дужност поводом Светог Патрика је до сада припадала искључиво припадницама краљевске породице, али Кејт је ове године одлучила шта јој је прече.

Принц Вилијам присуствовао је јуче војној свечаности поводом Дана Светог Патрика на којој је уручио 600 букетића дjетелина ирским војницима, након што је његова супруга Кејт Мидлтон прекинула традицију дугу 115 година.


Наиме, та дужност је до сада припадала искључиво припадницама краљевске породице, али је ове године војвоткињи од Кембриџа било прече да дан проведе са својом дjецом, принцом Џорџом и принцезом Шарлот. Зато је умjесто ње у касарнама у западном Лондону ту дужност преузео Вилијам, иако ју је посљедње четири године вршила искључиво Кејт.

На тај начин прекинула је традицију коју је започела краљица Александра 1901. године. То, међутим, није сметало принцу Вилијаму, иначе пуковнику овог пука, који је био видно расположен и који се шалио са војницима и пожелио им срећан празник.

"Војвоткиња од Кембриџа је уживала током претходних прилика када је била у могућности да им присуствује, али принц је пуковник пука и сада се радује што ће војницима да уручи дјетелине. Војвоткиња се вратила кући како би била са својом дјецом, али се радује многим обиљежавањима Дана Светог Патрика у будућности", наводи се у званичном саопштењу, а преноси "Дејли мејл".

Војници су, како пише британски лист, имали разумијевања за Кејтине породичне обавезе, јер слиједећег мјесеца са Вилијамом иде на званичну турнеју у Индију и Бутан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана