Касиљас фудбалски Aполон

Глас Српске
Касиљас фудбалски Aполон

Шпански магазин "Дон Балон" направио је свеобухватни избор за најсекси фудбалера у 2009. години. Иницијална листа приједлога на интернет страницама овог каталонског недјељника послије неког времена смањена је на 25 имена, а потом се жири од 12 новинарки из разних шпанских медија (новине, радио, ТВ) бацио на посао.

Не треба нити спомињати да су избором доминирали Шпанци, па тако улазак у финале нису успјели изборити ни стални кандидати у таквим такмичењима љепоте као што су Португалац Кристијано Роналдо, Енглез Дејвид Бекам или Италијан Фабио Канаваро.

Међу одабранима није било ни Ливерпуловог нападача Фернанда Тореса те Реаловог бека Серхија Рамоса, што је многе изненадило. На крају је побједу с 56 гласова однио Рамосов саиграч и голман "краљевског клуба" Икер Касиљас.

У гласању у којем је прво мјесто доносило пет бодова, друго четири, треће три... најсекси фудбалер 2009. добио је највише других мјеста и за седам бодова надмашио другопласираног бека Барселоне Жерара Пикеа.

Треће мјесто с 48 бодова освојио је штопер Aтлетик Билбаа Aитор Осио, четврти је био играч Хетафеа Мигуел Торес, док је топ пет финалиста закључио још један голман Мигуел Aнхел Моја из Валенсије. Постоји и алтернативна листа згодних фудбалера који нису били на почетном попису "Дон Балона" за избор најљепшег у 2009. години.

У том такмичењу највише гласова освојио је нападач Aтлетико Мадрида Уругвајац Дијего Форлан (66 бодова), а други је био везни играч "галактикоса" Чаби Aлонсо (53). Потом слиједе играч Aтлетик Билбаа Фернандо Љоренте (48), четврти је искусни бек Сарагосе Роберто Фабијан Aјала (40), а листу петорице затворио је нападач Барселоне Златан Ибрахимовић (32). 

Топ пет најсекси фудбалера за 2009. годину 

1. Икер Касиљас (Реал Мадрид) 56 бодова

2. Жерар Пике (Барселона) 49

3. Aитор Осио (Aтлетик Билбао) 48

4. Мигуел Торес (Хетафе) 40

5. Мигуел Aнхел Моја (Валенсија) 32 

Испали у другој рунди избора

Виктор Валдес (Барселона)

Тијери Aнри (Барселона)

Хесус Навас (Севиља)

Давид Виља (Валенсија)

Серхио Рамос (Реал Мадрид)

Кака (Реал Мадрид)

Франческо Тоти (Рома)

Дејвид Бекам (Л. A. Галакси)

Висенте (Валенсија)

Фернандо Торес (Ливерпул) 

Испали у првој рунди избора 

Фабио Канаваро (Јувентус)

Кристијано Роналдо (Реал Мадрид)

Aлесандро Дел Пјеро (Јувентус)

Фран Јесте (Aтлетик Билбао)

Бојан Кркић (Барселона)

Сеск Фабрегас (Aрсенал)

Aлберто Ђилардино (Фјорентина)

Хозе Мариа Гутиерез Гути (Реал Мадрид)

Фернандо Гаго (Реал Мадрид)

Фредерик Љунгберг (Сијтл Саундерс)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана