Касерова колекција инспирисана женама

Мирна Пијетловић
Касерова колекција инспирисана женама

Млади и перспективни дизајнер из Добоја Анђелко Касер, који ствара под умјетничким именом Јеан Ангие Касер, представиће се љубитељима моде на предстојећем “Nivea BH Fashon Weekу” у Сарајеву, од 20. до 22. априла.

На предстојећој седмици моде биће приказана друга по реду ауторска колекција овог модног дизајнера под називом “Т.wo”. То је скраћено за “to women” односно “женама”, али и показује редни број два, будући да је то његова друга ауторска колекција.

Овај надарени дизајнер је за кратак период освојио јавност, али и модне критичаре, који га називају савременим дизајнером будућности.

- У колекцији ”Т.wo” је порука о једнакости полова, уважавању мајчинства и престанку насиља над женама. Тако да сам за ту колекцију узео познати мотив из сликарства - вазе са цвијећем. У том концепту ми је ваза представљала наметнуте оквире друштва, како патријархата тако и феминизма, са којима се данашње жене боре. Док ми цвијеће, тачније руже, представљају унутрашњи бунт, снагу, али и љепоту сваке жене. Па тако на тим хаљинама имамо пуцање вазе и извирање ружа, које су дуго биле потиснуте и сад полако продиру на површину - открио је неколико детаља о својој новој колекцији Касер.

Касер је рођен 1988. године у Добоју. Средњу школу, смјер текстилни техничар завршио је у Бањалуци. За вријеме свог школовања остварује успјех у разним изложбама у Бањалуци. Након средње школе 2008. године сели се у Загреб, гдје се уписује на Текстилно-технолошки факултет. Током студија учествовао је на радионици са дизајнером Луисом де Гамом, на Седмици дизајна у Лауби те “LIFT by Perwool” такмичењу као један од осам финалиста у склопу Сајма моде. Године 2013. учествује на Осмом модном ормару те осваја прво мјесто од међународног жирија. У периоду од 13. до 25. марта ове године учествовао је на изложби “Аномалије града” у Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана