Карлеуша саслушана због кампање против ММР вакцине

Srna
Карлеуша саслушана због кампање против ММР вакцине

Београд - Пјевачица Јелена Карлеуша јутрос је била на саслушању у београдској полицији, због сумње да је водила пропаганду против вакцинације дјеце ММР-ом.

Полиција је по налогу тужилаштва недавно покренула предистражни поступак против више грађана, међу којима је и Карлеуша, осумњичених да су водили пропаганду против ММР вакцине, као и да су позивали родитеље да не вакцинишу дјецу због њене наводне штетности.

Полиција је до сада саслушала драматурга и професорку Факултета драмских умјетности Мају Волк, професорку Миру Совиљ, љекара Тодора Јовановића, као и педијатра из Зрењанина Мирка Грубића.

Карлеуша је, како стоји у пријави, изазивала панику својим објавама на друштвеним мрежама о наводној штетности вакцине, која дјецу штити од малих богиња, рубеола и заушки.

Ово је друго позивање познате пјевачице на саслушање у полицији како би образложила своје активности на друштвеним мрежама. Прво саслушање недавно је избјегла тако што је отпутовала у Турску.

Када све предистражне радње у овом случају буду окончане, надлежни тужилац Вишег тужилаштва у Београду одлучиће да ли има довољно доказа да се покрене истрага против сваког од њих појединачно.

Кривичну пријави против 43 особе почетком фебруара покренула је група од 270 родитеља због ширења страха и панике од вакцина и појаве епидемије морбила.

(блиц)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана