Карлеуша о Тошићу, подршци Вучићу, сукобима са Топалком и Северином

Информер
Карлеуша о Тошићу, подршци Вучићу, сукобима са Топалком и Северином

БЕОГРАД - Јелена Карлеуша у рођенданском интервјуу говорила је новом партнеру, браку и разводу од некадашњег фудбалера Душка Тошића, и свим осталим актуелним темама које се тичу њеног лика и дјела.

Шта сте пожељели себи за рођендан, чини се да имате све?

Нисам жена која има све, можда то тако дјелује са стране, али сви ми имамо жеље, планове и амбиције, па тако и ја. Многе жеље сам остварила, али бих вољела да се још пуно тога деси у мом животу, јер имам снаге и елана, као да сам тек почела. Као да се десила нека метаморфоза, као да сам поново рођена са моја два албума, енергетски, физички и ментално. Чак ми се и публика промијенила, порасла је нова, направио се пун круг и поново крећем из почетка.
 

Управо сте се вратили из Црне Горе, како је по вашем мишљењу протекла љетна турнеја?

Мислили су да ме Црногорци неће прихватити због мојих политичких ставова, али напротив, они су дивни и обожавају ме. Црна Гора је дивна земља, а људи још бољи. Оборили смо све рекорде, за мање од двије недјеље имала сам седам наступа у истом граду. Гдје год сам сјела, јела, кренула, људи су ми показивали велико поштовање.
По чему сматрате да се издвајате од ваших колега?

Од колега се издвајам јер сам своја, јер никада никог нисам слушала. Позната сам по томе да сам јако издржљива, увијек болно паднем, али се увијек грандиозно дигнем. Људи воле да гледају како се рушим, али и како устајем. Други падну и никад се више не подигну, а ја сам направила нову спортску дисциплину - падати, устати, бити још бољи, али то никоме не препоручујем.
Шта мислите о Едити Арадиновић и њеним прозивкама на ваш рачун?

Ја сам на мети свих, када неко жели мало славе, маркетинга, пажње око пјесмице, сви се наравно, накаче на мене. То је опробан рецепт. Када је ријеч о Едити, мени је њен највећи успјех што ће остати упамћена не по музици, него по томе да је вријеђала неког ко је оставио велики траг. Када је ријеч о неуспјешним или непопуларним пјевачима, они се сви боре за парче славе. Тужно је то што ће они остати упамћени само по нападима на Јелену Карлеушу, умјесто по музици. Тако никада неће бити велике звијезде и легенде. Некад ми чак буде жао и да одговорим, јер немам равноправног противника, то је за мене боранија.

Какво је по вашем мишљењу тренутно стање на естради?

Естрада се дијели на њих и на мене. Нико не ради посао као ја, чак ни приближно као ја. Код мене све има разлог зашто је то тако. Одувијек сам била неко ко је врло предан тој високој продукцији, па ме је живот надмудрио и довео у живот особу која је ја пута 10 у намјери да се надмаши претходни успјех. То је Зоран, мој продуцент, а без њега ништа не би било исто.
Како коментаришете то што ваш љубавни живот изазива огромну пажњу, а неки га чак називају и скандалозним?

У мом љубавном животу се свашта страшно издешавало посљедњих година, толико страшно да мислим да ништа везано за мене више није вијест, јер како надмашити претходни хаос и лудницу. Људе више ништа не може да изненади. Када људи причају о мени, воле да кажу да сам склона скандалима, за мене мој живот није скандал него живот. Никада нисам жељела да нешто буде скандалозно, моја једина жеља је била да будем срећна, али, ето, није се дало.
Ваш брак, а касније и развод од Душка Тошића много интригира људе.

Ја се још увијек нисам развела од Душка, читав тај процес иде јако споро. Ми смо у процесу споразумног развода и надам се да ће се ускоро све то ријешити. Званично смо још увијек у браку. Он је отац моје дјеце и о њему ћу заувијек све најбоље да говорим. Због Атине и Нике бих за њега скочила и у ватру, али ја према њему више немам никакве емоције, најприје због тога што су се међу нама издешавале страшне ствари.
Да ли је ваш брак увијек био идиличан како се годинама чинило?

Волјела сам да од медија кријем праву ситуацију, свакако да није све било тако идилично. Трудили смо се да покажемо само најбоље од нашег брака, али и од Душка. Покушала сам да спасим брак, али то је било немогуће јер ме Дуко никада није волио онако како ја заслужујем.

Шта највише замјерате Душку?

Више му ништа не замјерам, не мислим о њему. Жао ми је што није могао да прати жену као што сам ја, што није био довољно јак и ментално и емотивно. Ја сам ипак жена за коју је потребно имати велику петљу, велико срце и озбиљно висок ИQ да би се ја разумјела и волјела на прави начин. Волјети и разумјети ванземаљца је тешко. Проблем је живјети са неким коме стално морам да објашњавам да мишљење јавности не треба да буде оно што мој партнер мисли о мени.

Много се говорило о подјели имовине, да ли сте се коначно договорили око тога?

За мене је то примитивизам. Све што имамо Дуко и ја припада нашој дјеци, нашим кћеркама. Коме би другом? Људи су причали свашта, па чак и да се не разводимо због имовине, да неко некоме не да развод због вила и кућа. Све иде на дјецу, а то препоручујем свим женама.


Да ли у вашем животу сада постоји неко, да ли сте заљубљени?

Могу да кажем да постоји неко. Али све у своје вријеме... Дуко и ја дуго нисмо у тим муж-жена односима, односно више од пет година, и било би нестварно да се мени нико не удвара, да се мени нико не допада и да ме неко није загрлио и пољубио. Не кажем да сам заљубљена, али задовољна јесам. Нисам неко ко блиста због неког другог, ја блистам углавном када сам задовољна сама собом. То је најбоље рјешење свих женских проблема, блистајте, драге даме, због себе, не због партнера јер једино сте ви та константа.

Јесте ли изгубили вјеру у брак, да ли бисте поново стали на „луди камен“?

Морам да кажем једну тајну, тачније не тајну, већ истину, а то је да је мене сваки мушкарац са којим сам била запросио. Једно вријеме сам скупљала и то вјереничко прстење, имам их негдје у кутијици, чувам их све. Имам и анегдоту са првим мужем, Бојаном, наиме, неколико пута ме је вјерио, па смо раскидали... Тако да само од њега имам неколико прстенова и сваки пут је био све бољи и бољи, све скупљи и скупљи. Што се брака тиче, када помислим на њега, ја одмах замишљам какво би то вјенчање у продукцијском смислу било. Мислим да би трећи пут била права лудница. Никад се не зна шта носи дан, а шта носи ноћ. Не маштам да се поново удајем, ја маштам о другим стварима, на примјер, да имам огроман азил за животиње, маштам о свјетској слави, успјеху пјесама са албума „Алфа“ и „Омега“, што и није немогуће. Нисам ја попут других жена које маштају о љубави и страсти. Мене више узбуђује да идем у шопинг него да имам секс.
Атина и Ника су популарне на друштвеним мрежама, да ли нека од њих показује тенденције ка јавном послу?

Атина и Ника су мамин понос. Обе су предивне, жао ми је што их не знате лично, али оне су за почетак јако скромне дјевојчице. Дјевојчице које ништа не желе и ништа не траже. Оне мене малтретирају по шест сати да шетамо по тржном центру, да би на крају купиле један сјај за усне. Јако су скромне, не знам само на кога, с обзиром на то да мама уопште није таква. Поносна сам на то што свако ко упозна моју дјецу, честита ми на њиховом васпитању. Атина и Ника су мој највећи животни успјех. Оне су стварно примјер како дјеца јавних личности и те како могу да буду скромна и лијепо васпитана. Ника показује тенденцију да се бави јавним послом. Атина је жељела да буде модел, сада не жели ништа, у пубертету је. Али с друге стране, Ника воли да се снима на ТикТоку, има и лијепу комуникацију са својим пратиоцима. Тешко је бити кћерка Јелене Карлеуше, зато што има много хејтера и пуно предрасуда, али оне то јако лијепо подносе, паметне су дјевојчице. Одрасле су и очеличиле се кроз један врло турбулентан период.

Увијек сте истицали да вам је највећа животна подршка била мајка, када је се најчешће сјетите?

Нема момента када ја не мислим о Дивни. Држим њену слику на екрану телефона. Она је мени стално пред очима. Сваки пут када хоћу нечим да се похвалим или пошаљем Атинину или Никину слику, сјетим се ње. Она је мени константно у мислима. Дивна је била посебна жена и њено име ју је осликавалo у правом смислу те ријечи. Оставила је велики траг, и ако оставим и промил тог трага, бићу срећна. Нема већег животног успјеха него када одеш са ове планете, а будеш упамћен као диван човјек који је много доброг чинио другима. Моја мајка је увијек била моја звијезда водиља и неко ко је мене направио овако јаком и борбеном, не баш увијек мудром, али издржљивом. Уз мене је била и у добру и у злу. Блажила ме и оправдавала све што направим, а знамо сви да сам увијек била склона хаосу. Откад је Дивна отишла, немам коме ни да се пожалим, ни да се похвалим, али то је оно кроз шта сви ми морамо да прођемо да бисмо постали јаки људи.

Помeнули сте једном приликом да вам је везано за Дивнино лијечење помогао и предсједник Александар Вучић, можете ли ми рећи нешто више о томе?

Приватно сам позвала Александра, nevezano за његову политичку функцију и то у моменту када нисмо били добри. Тражила сам му контакт неких љекара и он је то одмах урадио и организовао да ми се помогне за Дивну. Дивна је њега много вољела. Вољела га је као особу, свађала се због њега и бранила га. Сваки пут када видим предсједника, сјетим се колико га је моја мајка вољела. Он је политичка громада којој можемо само да аплаудирамо на храбрости и виртуозности како хендлује све проблеме које Србија и Балкан носе у данашњем временима. Не бих му била у кожи свакако, хвала му што испуњава своје предсједничке обавезе у времену када то није ни најмање лако. Он има моју апсолутну подршку.

Често сте на мети срамних напада опозиције због своје подршке предсједнику.

И они су на мојој мети, али је моја мета снајперски оштра. Они мени не могу ништа. Јесте да се удружују и нападају ме, али ја нисам кукавица и нисам неко ко мијења своје мишљење због притиска и страха. Снага опозиције је сразмјерна резултатима на изборима. Један мој пост на Инстаграму има већу снагу од свих њих заједно. Спочитавају ми да прије нисам била за Вучића. Увијек сам ја била врло наклоњена њему, али сам као и сваки грађанин имала право да критикујем оно што ми се не свиђа. Била сам под лошим утицајем људи који су показали право лице и покајала сам се што сам их слушала и што сам икада помислила било шта лоше о Александру Вучићу. Годинама сам била у заблуди и вјеровала сам у лажне идеале. Нисам се продала јер сам ја већ богата жена. Ја се не продајем за сендвич, ја бих се продала само за зилијарде. Моја подршка Александру Вучићу не кошта ништа.
Самим тим што мене неко напада због мог мишљења, увјерава ме у то да сам у праву. Јер ко каже да су они исправни, а ја нисам. Ја мислим да су се они продали јер су на страни оних за које ја мислим да су издајници ове земље. С којим правом стављају етикету некоме? Ко су они да одреде ко је на правој страни и на чијој ћу страни бити ја? Све док се то дешава, то онда није демократија.

Посљедњи који су били на вашој мети су Милан Топаловић Топалко и хрватска пјевачица Северина Вучковић.

Поред тога што сам пјевачица, имам и мало озбиљнију улогу у овом друштву. Увијек сам била неко ко није националиста, расиста и шовиниста. Увијек сам бранила сваког ко је био нападнут, без обзира на то које је боје коже, вјере или националности, али то не значи да не волим највише своју земљу. Уколико имамо предсједника којег је народ ове земље изабрао и онда дође неко попут Милана Топаловића Топалка, који по интелекту, образовању и успјеху не може ципеле да му брише и обраћа му се јавно без поштовања, тада морам да реагујем јер је у питању особа која дефинитивно није при себи. Исти је случај и са Северином која отворено вријеђа овај народ и слави протјеривање српског народа из Хрватске. Протјеривање било кога из било чега је примитивизам и фашизам. Ја волим хрватску музику, волим и хрватске колеге, али је шокантно да они славе „Олују“. Протјерати пола милиона људи није нешто што треба да се слави, већ да се упамти као велика брука и срамота. Она је раније правила велике концерте у Србији, а сматрам да уколико се не извини нашем народу, то не би требало више да ради. Пљунула је народ који ју је волио, пише Информер.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана