Карлеуша: Ја сам зрак светлости у посељаченој Србији

Блиц
Карлеуша: Ја сам зрак светлости у посељаченој Србији

Београд - Не вриједи. Нико на овом свијету не може убједити Јелену Карлеушу да јој штети све што ради послије концерта на Ушћу, а нас засмијава, преноси “Блиц”.

Не вриједи ни да јој кажете да је одржала највећи и најпосјећенији бесплатни концерт на Ушћу.

Она тјера по свом, не одустаје, на том путу руши све и о себи прича у трећем лицу.

Не вриједе ни њене сузе на концерту, јер како каже, оне нису од туге, већ од среће!

- Зашто сам плакала на сцени? Па, од среће! Постоји нешто што се зове плакати од туге, али Јелена Карлеуша плаче само због лепих емоција. Моја срећа се претворила у велико разочарање због сазнања да се Србија није померила од 90-их када је РТС „објективно” обавештавао о студентским протестима. Линч против мене траје данима и да је било 10.000 људи не знам зашто бих се осећала разочарано – рекла је она.

Али, зашто стално иритирате јавност?

- Са задовољством радим то! Никада се то неће променити. То онда не бих била ја и била бих лицимерна према публици, а нема ништа одвратније од јавне личности која само чека да се обогати од своје публике – истакла је Карлеуша.

Испада да сте на Ушћу имали више публике од „Дипеш мода”?

- Сваки просечан грађанин зна бар једну моју песму. „Дипеш Мод” је одавно изумро и на европској сцени, а камоли у Србији. Зашто све што са стране долази треба да буде боље од онога што имамо у Србији? Коме, бре, ја више треба да се правдам и да се доказујем? Да ли другим јавним личностима постављају оваква питања? Ја сам другачија, и ј... ми се шта мисле о мени – испричала је пјевачица.

На пример, Биљана Србљановић вас брани. Да ли сте разумели шта вам је поручила?

- Не познајем је лично, али пратим њен рад и изузетно је ценим. Нисам ни Чола, ни Пера, ни Жика, ни ова, ни она, а најтиражнији сам уметник у Србији. Постоји и она друга страна Србије, мање агресивна. Нажалост, наша земља се дели на два дела, чак и у музици. Као и Биљана, и ја сам европска жена у Србији, зрак светлости у посељаченој Србији. Знам да то избезумљује малограђане. Са слашћу им бодем прст у око – каже Карлеуша.

Зашто се стално поредите са Цецом?

- Сматрам да Србија заслужује Цецу. Српски народ заслужује да живи овако. Не бавим се ја њом! Када споменем мафијаше, људе који чине зло и сличне, сви помисле на Цецу. Зашто ли је тако? Она је, иначе, фина жена. Носила је наногицу. Синоним је за то. Тиме је расправа о Цеци и Јеци завршена. Помињем је јер ме стално питају за њу. Замолила бих да ме више не питају о дотичној и да не мисле на Цецу када причам о олошу, криминалу... Постоји и нека друга асоцијација, не само Цеца – истакла је она.

Моје Ушће је прави Видовдан

- Сматрам да сам најбоља певачица на овим просторима. Све што пишем, пишем из срца. Нисам п..., не ћутим, али да ћутим и гледам своја посла и да дижем три прста била бих Јеца Национале. Не могу да дижем три прста, јер не делим публику и народ по празницима, по полу, по политичком опредељењу. Музика не сме да има таква обележја и национализам у музици је примитивизам којег треба да се гнушамо. Ушће ће ове године постати синомим за судар две Србије. Једне, која је против подела, ратова, трвења и која је доживела један линч, и са друге стране, Србије која ће музику обележити са три прста. Моје Ушће је било прави Видовдан – навела је пјевачица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана