Карла Бруни родила кћерку

Глас Српске
Карла Бруни родила кћерку

Карла Бруни Саркози (43), супруга француског предсједника Николе Саркозија (56), у сриједу увече око 20 часова родила је кћерку.

Прва дама Француске у породилиште у центру Париза стигла је у сриједу ујутро. Дијете је рођено три седмице послије предвиђеног термина. Дјевојчица је прво заједничко дијете брачног пара Саркози, а према спекулацијама са друштвене мреже "Твитер", могуће је да ће се звати Далија.

Испред париске болнице у којој је смјештена Карла Бруни окупио се велики број грађана, али и још већи број новинарских и сниматељских екипа.

Новинарима није било дозвољено да уђу у болницу и није познато када ће бити објављене фотографије срећне мајке и прве кћерке садашњег предсједника Француске, односно прве бебе у историји која је рођена док јој је отац био на највишој функцији у Јелисејској палати.

Предсједник Француске посјетио је супругу у болници, гдје је, међутим, провео само пола сата, да би убрзо потом службено отпутовао у Франкфурт.

Директор клинике је изјавио да ће прва дама добити исти третман као и све остале мајке које су примљене у ову ексклузивну медицинску установу, коју већ неколико дана обезбјеђује специјални кордон полиције. Јелисејска палата одбила је да јавно говори о рођењу детета које 56-годишњи предсједник и његова супруга сматрају приватним догађајем.

Предсједник Русије Дмитриј Медведев и премијер Владимир Путин честитали су јуче француском предсједнику и његовој супрузи рођење кћерке.

- Од свег срца честитам вам овај срећан и важан догађај, рођење кћерке. Желим вам да дјевојчица расте у здрављу и срећи, те да вас усрећи - поручио је Владимир Путин у телеграму француском предсједнику.

Саркози се 2. фебруара 2008. оженио Карлом Бруни, бившом манекенком која је послије манекенске каријере постала пјевачица. Карла Бруни већ има једно дијете - десетогодишњег сина Орелијена, а Саркози има чак три сина - Пјера (26), Жана (25) и Луја (14 година).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана