Како су звијезде оставиле цигарете?

24sata.hr
Како су звијезде оставиле цигарете?

Славни ретко успијевају да одоле пороцима, а један од њих су и цигарете.

Ипак, неки су успјели да овој штетној навици кажу "не" једном заувијек, а ми вам представљамо начине на које су се ослободили од дуванског дима.

Ештон је мислио да никад неће моћи да престане

- Био сам страствени пушач и вјеровао сам да ћу то остати цијелог живота - изјавио је Ештон Кучер у емисији Џеја Леноа. Након што је на поклон добио књигу "Лако је оставити пушење" осјетио је да је дошло вријеме за крај његове зависности. Успио је из прве и то тако што је истог часа бацио цигарете, а вјерује да му је то било много лакше него поступно смањивање.

Жизел Бундшен не пуши већ десет година

Славна је манекенка пушила још од адолесценције. Признаје да је то био њин „вентил" и начин избјегавања стреса. Одлучила је да престане 2003. након што је примјетила да све чешће кашље, а након што је то и учинила, удебљала се готово седам килограма, којих није успјела да се ријеши. Каже да јој је драже имати мало меса, него тровати плућа.

Обама не би успио без ултиматума Мишел

Док је први пут размишљао о кандидатури за предсједника, Барак Обама добио је ултиматум од супруге - може се кандидовати уз њену пуну подршку, али само ако престане да пуши. Да би смањио симптоме кризе, овај окоријели пушач користио је никотинске жвакаће гуме, које повремено користи и данас. Сматра се 95 одсто излијеченим од зависности, али признаје да га и данас обузме жеља, али је страх од тога да ће разочарати Мишел јачи.

Кетрин Хигл прво је експериментисала с е-цигаретама

Након дужег пушачког стажа, Кетрин Хигл одлучила је да пређе на здравију алтернативу своје зависности, е-цигарете. С њима је наставила још годину дана прије него што је коначно престала да пуши, а одлуку је учврстила њена жеља да постане мајка. Данас каже да је управо чисти ваздух њен највећи поклон ћерки коју је усвојила из Јужне Кореје.

Мет Дејмон престао да пуши јер није желио да буде лош узор

 

Отац четири младе дјевојке, познати глумац и режисер Мет Дејмон, каже да му је требало много времена да престане, али да му је неизмјерно драго што данас не пуши. Посљедњу цигарету је запалио 2004. године на крају снимања филма Ocan’s 12, а у одвикавању му је највише помогла хипноза. Осим тога, мотив му је био да буде добар узор својим ћеркама.

Вупи Голдберг је помогао љекар

Славна комичарка неколико пута је покушавала да остави цигарете, али би се зависност будила већ послије неколико недјеља.

Напослијетку је потражила помоћ код свог породичног љекара, који јој је прописао лијек који замењује никотин и смањује симптоме кризе. Не пуши већ годину дана и каже да је то требало да учини много раније.

Џон Хам се на вријеме опаметио

Иако је најпознатији по улози Дона Дрејпера из серијала „Mad Men ", којима су цигарете и алкохол заштитни знак, Џон каже да је престао да пуши у 24. години. На то га је подстакао случај рака плућа у ближој породици.

Шарлиз је наводно пушила до три кутије на дан

Била сам велики зависник, признаје Шарлиз, која је пушила и до три кутије цигарета на дан. Каже да се заваравала да здравом исхраном и редовним тренинзима умањује штетност цигарета. Престала је да пуши 2011. године, а каже да јој је најважнија замjена за цигарете у прво вријеме била храна.

Гвинет помаже једна цигарета недјељно

Иако је велика промотерка здравог начина живота, славна Гвинет Палтроу признаје да је једини начин да се држи даље од цигарета тај да се сваке суботе навече почасти једном. Каже да је била толико зависна да је пушила и у вријеме док се њен отац борио с раком грла и да је знала да ће је цигарете највјероватније убити.

Џенифер Анистон помаже јога

У марту ове године кренуле су гласине да је Џенифер Анистон трудна, јер се ова витка глумица на црвеном тепиху појавила с неколико килограма вишка. Признала је да нема говора о трудноћи, него да је послије више од 20 година пушачког стажа оставила цигарете. Због тога се удебљала, а тврди да јој је највећи савезник у борби са зависношћу јога.

Бену су се цигарете смучиле

Прије него што је постао узоран отац и супруг, Бен Афлек је пушио читаву деценију. Први пут је престао да пуши 2005, након што је сазнао да му је жена трудна, али исте године је снимао филм Smokin Aces и поново пушио и по пет кутија на дан. Након завршетка снимања, било му је мука од цигарета и од тада није поново поклекао.

Дру Баримор користи хипнозу

Она је дијете Холивуда и као таква је од малих ногу била изложена пороцима. Цигарете пуши од десете године, а одрекла их се тек недавно. Не пуши већ три мјесеца, а признаје да не би могла успјети без третмана хипнозе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана